Kalkkunaa omasta pihasta.

 
 
 
 
Aamupalapöydässä herkullista kalkkunaleipää kahvin ja omenasiivujen kera. Kalkkuna on oletusarvosta poiketen itse tuotettua. Tomaattien tai salaattien kasvatuskokeilut eivät vielä ole päättyneet kovin tuottoisasti, mutta omavaraistaloushaaveilut ajavat kuitenkin perhettämme näihin projekteihin.
 
 
Hypätään ajassa taaksepäin viime kevääseen. Hautomakone hyrisee hiljaa pöydällä ja seuraamme koneen lämpötilaa ja kosteustasapainoa päivittäin. Munia on tilattu kymmenen ja toivomme edes osan lähtevän kehittymään tipuiksi. Läpivalaisemme munia päivittäin ja kaikki on uutta ja ihmeellistä.
 
 
Eräänä yönä pari päivää odotettua aiemmin kuulen koneesta vaimeaa piipitystä. Seurasin tipujen kuoriutumista ja syntymän ihmettä aamuun asti. Tyypeillä kesti 12 tuntia kuoriutua ja kaikki sujui ongelmitta.
 
 
Pienet untuvikot menehtyvät helposti, joten hoidimme niitä kylpyhuoneessa ensimmäiset viikot. Kalkkunamme olivat mustakalkkunan, pronssikalkkunan ja lihakalkkunan sekoituksia. Melko söpöisiä ja hauskoja palleroita. Olimme kuitenkin odotettua parempia tipujen hoitajia ja kaikki syntyneet tiput porskuttelivat hienosti isoiksi kalkkunoiksi.
 
 
 
Hassuja, kilttejä, uteliaita ja äärettömän seurallisia eläimiä. Yöksi ne aina vetäytyivät sisälle ja orrelle nukkumaan, kun taas päivisin ne viihtyivät pihatarhan puolella sorakylpien ja aurinkoa ottaen. Koitimme koko ajan muistuttaa itseämme siitä, että kasvatamme kalkkunoita ruuaksi, eikä meillä ole tiloja hoitaa eläimiä hyvin talven yli, vaikka se vaihtoehto jo kävikin mielessä.
 


Oli todella vaikeaa luopua seurallisista ja ystävällisistä kavereista. Olisin tyytyväinen itseeni jos kävisimme saman läpi joka vuosi ja kasvattaisimme itse omassa pihassa onnellisen kalkkunan lihaa. Näin tietäisimme mitä syömme ja ruoka olisi todellista lähiruokaa. Kalkkunoiden pistäminen pois syksyn tullen on kuitenkin joka tavalla raskas prosessi, enkä vielä tiedä haluanko käydä sitä läpi tänä vuonna uudelleen.
 
Siskonpaneelisoppaa- blogia seuraat helpoiten tykkäämällä blogin facebook-sivusta
 
TÄÄLLÄ!