Unelmien sauna - pihalla!

Tervetuloa kurkistamaan saunaamme. Muuton jälkeen meidän piti päättää luovummeko talon saunasta vai toisesta vessasta, jotta tekninen tila saadaan sijoitettua omaan kopperoonsa. Päätös oli helppo, sauna sai siirtyä ulos. Sauna ei mielestäni kuulu vanhaan hirsitaloon sisälle, jotta ei synny turhia riskiä rakenteelle. Lisäksi ajatuksissa piirtyi jo koko perheen iloiset saunahetket tilavassa ulkosaunassa, pienten lasten keikkuessa omassa ammeessaan.


Ensimmäiset lapsuusmuistot minulla on juuri saunasta, kun pyyhkeeseen kietaistuna saan matkustaa sylissä saunalta sisään. Pakkanen viilentää nenänpäätä ja tumma tähtitaivas oli kattona, kun sylimatkalaisena tulin saunalta sisälle. Äitiäni tuo oli harmittanut, kun sisäsaunaa ei tuolloin ollut ja lapsia piti kuskata saunalle pakkasessa. Meillä taas iloisin mielin purettiin sisäsauna ja saunotaan pihasaunassa, eikä missään tapauksessa toivota mitään muuta.Huomasitko kuvista jo pyyhkeet? Olimme perheretkellä Flamingossa ja tutustuin FlamingoSpan myymälässä näihin LuinSpa - pyyhkeisiin. Mieli rentoutui näitä pyyhkeitä katsellessa, sillä minkään pyyhkeen kulmassa ei hypännyt Nuuskamuikkunen tai kurkistanut Pikku Myy. Kuin olisin ollut unelmien liinavaatekaapissa: Rauhoittavaa, kaunista ja laadukasta.


Kukapa ei haluaisi kietoutua erityisen paksuun ja pehmeään pyyhkeeseen. Ennenkokematonta kylpyläfiilistä jokaiseen kotiin markkinoiva LuinSpa toi tuulahduksen luksusta myös meidän saunalle.


Flamingosta meille tarttui matkaan pienin miehen nalleviitta, mikä on riittävän helppo pienen ihmisen pukea itsekin ja söpöt nallekorvat saa aikuisetkin hyvälle tuulelle. Blogiyhteistyön merkeissä meille aikuisille tuli jälkikäteen pehmoiset kylpypyyhkeet, samalla kun asuntomessubloggaajat pääsivät tutustumaan ylellisiin pyyhkeisiin asuntomessukierroksen yhteydessä.Meidän sauna on toiveiden mukaan meille tehty ja tuo patinoitunut hirsinen ulkokuori oli alunperin se mikä eniten sytytti. Saunan tekijä kertoi, että saunamme ulkokuori on tehty Häjyt-elokuvan keltaisen pohjalaistalon puretuista hirsistä. Olen heikkona hyviin tarinoihin, joten ei tuo tarina ainakaan ostointoa vähentänyt. Hirsien ulkopinnalla on vieläkin nähtävissä vanhoja sanomalehden paloja ja muuta vanhoille kierrätyshirsille ominaisia elementtejä.

Saunasta voisi tarinoida vaikka miten pitkään, mutta nyt on sinun vuorosi. Onko teillä saunaa ja saunotaanko teillä helposti sähkösaunassa vai kosteammin puusaunan lämmössä?