Perinnemestarin uunituore kirja remontoijan avuksi.


Muutama päivä sitten oli postilaatikkoon kolahtanut tämä uunituore Hannu Rinteen teos. Perinnemestarin Tyylikirja on ilmestynyt tällä viikolla. Pahoittelen kuvien heikkoa laatua, meidän perhe pyörähti Keskisen ostosparatiisissa juuri valoisaan aikaan ja näin ollen kuviin ei tuota ihanaa luonnonvaloa enää riittänyt.


Teos on sinänsä hyvin merkittävä sillä Suomessa suomeksi julkaistuja perinnerakentamista käsitteleviä teoksia ei putkahtele kuin joskus ja jouluna, ja tämänkin arvion heitin yläkanttiin. Positiivinen yllätys oli kirjan tuhti koko: 352 sivua perinnerakentajalle tärkeäitä ja olennaisia asioita oikeista tyylivalinnoista remontin keskellä, koottuina yksiin kansiin.


Kirja yllätti yksityiskohtaisuudellaan, sillä kirja antoi myös vinkkejä siitä mistä mitäkin tuotetta saattoi hankkia. Rakennusapteekki ja Domus Classica nostettiin hyvin esiin ja varsinkin jälkimmäinen on yksi henkilökohtaisista suosikeistani. Mietin vain, että eikö tosiaan ole muita merkittäviä toimijoita tällä kentällä.Hannu Rinne on aiemmin kirjoissaan pyrkinyt ohjeistamaan ihmisiä ja antamaan korjausohjeita. Tämä uusi pyrkii taas antamaan vanhan remontoijalle apuja sen oikean tyylin löytämisessä.Kirja sisältää myös hauskoja knoppitietoja ja olennaisia tietoiskuja. Hyvin selkeästi tehty kirja antaa tilaisuuden myös kevyemmin kirjaa selailevalle antoisan elämyksen. Meille ei alkuperäisen tyylin hakeminen ole ollut olennainen punainen lanka remontissa ja monessa asiassa ollaan tehty perinnerakentamisen kannalta melko hurjiakin juttuja ja remontoitu paikoin jopa hieman liikaa. Silti meillekin löytyi tyylikirjasta paljon ammennettavaa omaan remonttiimme. Suosittelen lämmöllä tutustumaan opukseen!


 Yhteistyössä kirjan kustantajan kanssa Siskonpaneelisoppaa - blogi arpoo uunituoreen Hannu Rinteen Perinnemestarin Tyylikirjan blogin Facebook- sivuillaan. Kiitos WSOY tästä mahdollisuudesta!