Minun juhannukseni kuvin, sanoin ja ajatuksin.


Juhannus, tuo keskikesän taianomainen juhla on tänä viikonloppuna. Nämä kuvat ja ajatukset kuvaavat minun juhannustani, lukuun ottamatta sitä seurustelujuomaksi hankittua punaviinipulloa, minkä hienotunteisesti unohdin kuvista.
Jos juhannusyönä kerää seitsemän kukkaa/yrttiä ja nukkuu kukat tyynyn alla, niin unessa näkee tulevan sulhasen/morsiamen. Kyllä minäkin olen ennen avioliittoa testannut tätä useaan otteeseen, eikä ole toiminut. Ehkä olisi pitänyt uskoa tähän hieman hartaammin? Oletko sinä kokeillut?


Juhannus ja maaseutu, mökkielämä ja kokon poltto kuuluvat sujuvasti yhteen minun mieleni maisemassani. Vaikkakin Etelä-Pohjanmaalla kokko on ehditty polttaa jo pääsiäisenä. Minusta oli todella erikoista huomata muuttaessani tänne, ettei tässä osassa Suomea yksinkertaisesti ollut mahdollista nähdä juhannuksena aina niin odotettua kokkoa. Ihanaa ja taianomaista oli se sitten pääsiäisenä tai juhannuksena.


Ruispeltoon ja alastomuuteen liittyy paljon juhannukseen liittyviä uskomuksia. Kun juoksee alasti saunasta tullessaan juhannusyönä ruisvainion ojia, niin yhdeksännessä tulee sulhanen vastaan. 

Jos juhannusyönä tyttö lakaisee makuuhuoneen lattian ilkosen alastomana punainen rihma vyötäisillä, niin hänen sulhasensa haamu tulee häntä tervehtimään. Uskomatonta miten moneen juhannustaikaan liittyy alasti hilluminen ja vieläpä alasti pellolla oleminen.

Miten nämä juhannustaiat liittyvät minun juhannukseeni? Eivät mitenkään, mutta rakastan kovasti näitä kansamme  outoja juhannususkomuksia.


Kun juhannusaattoyöksi laittaa sitomattoman vihdan tyynynsä alle, näkee tulevan puolisonsa yöllä sitovan sen.Minä aion tämän juhannuksen viettää rakkaiden ystävieni seurassa. Vien tuliaisiksi ripauksen Ranskaa juhannusyöhön, eli nämä ihanat Terra Provencen tuotteet: pirteän appelsiininen Candied Orange käsivoide, raikkaan sitruunainen Lemon Verbena suihkusaippua ja kaunis marseillesaippuakuutio. Tosin käyn vielä itseni kanssa taistelua tuosta suihkusaippuasta, sillä se oli mielestäni erityisen ihana. Ehkä suihkusaippua vain "unohtuu" kotiin.

Savon De Marseillen tuotteet ovat korkealaatuisia ja ympäristöystävällisiä. Näitä saa Stockmannilta, sekä Oulun ja Tampereen Sokokselta. Täällä Etelä-Pohjanmaalla näitä myy esimerkiksi Seinäjoen Sapira.


Kommentoithan alle mitä sinun juhannukseesi kuuluu ja nähdään heti juhannuksen jälkeisenä sunnuntaina! Silloin pääset seuraamaan makuuhuoneen seinien maalien tekemistä ja ehkäpä myös vilauksen makuuhuoneen jo maalatuista seinistä.

Nähdään,
Tiina


Tämä blogipostaus on tehty yhteistyössä Terra Provencen maahantuojan kanssa ja TÄSTÄ pääset kurkistamaan lisää.