Mikä on meidän perheessä järkilahja pienelle pojalle?


Täällä nuo lasten joululahjat ovat pyörineet vielä mielessä. Lapset selaavat joululehtiä innolla ja toiveita tulvii aina vain lisää uusien joulukuvastojen myötä. Tosin nykyisetkin lelut muodostavat helposti hallitsemattoman kaaoksen, joten en haluaisi enää omalta osaltani edesauttaa jouluna muutoinkin väistämättömästi kasvavaa leluryökkiötä. Olen päättänyt ottaa järjen äänen käyttöön joululahja-asioissa ja toteuttaa ainoastaan poikien ykköslelutoiveet ja toinen lahja tulee olemaan jotain mitä muutenkin pitäisi hankkia. Pohdintaa ja päätöksiä nelivuotiaan järkilahjasta.

Ensi keväänä olisi aika hommata vanhemmalla pojalleni oma ensimmäinen polkupyörä, joten fiksu äiti lyö kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja hommaa polkupyörän jo joululahjaksi. Vähemmän krääsää kotiin, selvää säästöä ensi keväänä ja kaikki ovat tyytyväisiä. Talviurheiluvälineet olisi ollut toinen vaihtoehto, mutta tässä syksyisessä loskassa ja pimeydessä oli ilmeisesti vain niin paljon piristävämpää pohtia jo ensi kevättä, aurinkoa ja lämpimiä kesäkelejä, että tartuin siihen vaihtoehtoon.Meillehän hankittiin samaiselle nyt neljä vuotta täyttävälle murulle tasan kaksi vuotta sitten joululahjaksi Saksassa valmistetun Puky potkupyörä lapsuudenajan ystäväni lämpimästi suosittelemana. Miksikö piti erikseen mainita, että pyörä on valmistettu Saksassa? Siksi, että meillä on sattunut todella hyviä kokemuksia nimenomaan saksalaisista kehityksen hedelmistä.

Minähän en ollut tuolloin edes ajatellut , että hankkisimme potkupyörän, tai paremminkin en ymmärtänyt haluta. Ystäväni kehuttua miten paljon potkupyörät auttavat tasapainon kanssa ja tulevaisuudessa polkupyöräilyn aloittaminen olisi hurjan paljon helpompaa potkupyörän jälkeen, niin tulimme hankkineeksi sellaisen joululahjaksi. Nyt pitää myöntää, että se oli ihan nappisostos juuri kaksi vuotta täyttäneelle pojalle. Kiitos Minnalle silmien avaamisesta tämän asian suhteen!Potkupyörä on ollut monessa mukana ja sillä on menty, niin ulkona kuin sisälläkin. Pienen kokonsa vuoksi se ei ole kuitenkaan paljoa Plaston muovimopoa isompi menopeli, mutta hurjan paljon kehittävämpi. Nämä ovat kuitenkin sen verran kevyitä, että kaksivuotias saa menopeliänsä helposti siirreltyä ja nostettua pystyyn. Koska Puky on meillä kulkenut huolimattomasti mukana, välillä unohtuen pitkäksi aikaa sateen armoille tai milloin mitäkin potkupyörän väärinkäyttöä pienen pojan matkassa, niin se on silti säilynyt uudenveroisena. Hyvien kokemusten vuoksi meille tulee siis Puky myös polkupyöränä, sillä haluamme polkupyörän kestävän meidän perheessä kahden pojan käytössä ja ainakin neljä aktiivista vuotta.Pikkufillarin Marko suositteli meille ensimmäiseksi pyöräksi seuraavia malleja Puky ZL 16'' tai Puky ZLX 16'' . Ensin pohdimme tuota ensimmäistä, millä arvelimme pyöräilyn aloittamisen olevan helpompaa, mutta päädyimme kuitenkin tuohon asteen "päheempään" malliin ja siihen tilattiin työntöaisa, jotta äidin tai isän olisi helpompi auttaa harjoittelun alkuun. Apupyörät jätimme suosiolla tilaamatta luottaen potkupyörätreenien tuloksiin, Marko suositteli kuitenkin työntöaisan hankintaa, joten sellainen kolahtaa vielä tilaukseen mukaan. Täällä mä fiilistelen jo aurinkoisia kevätpäiviä ja pyörälenkkejä koko perheen voimin. Ellei joulu olisi vielä kokematta tältä vuodelta, niin haluaisin nyt heti hypätä jo kevääseen. Kiitos vielä Pikkufillarin Markolle, joka reagoi kaikkiin kysymyksiini todella nopeasti ja päätöksiä saatiin tehtyä nopsaan. Miten inhoankaan odottelua silloin, kun olen innostunut jostain. Meidät kutsuttiin myös koeajamaan pyöriä, mutta välimatkaa oli valitettavasti liikaa.Nyt kun vielä keksisi loistoidean pienemmän pojan "järkilahjaksi". Hyviä vinkkejä otetaan lämmöllä vastaan. Mukavia joulun suunnitteluhetkiä sinullekin sinne ruudun toiselle puolen <3.

Tiina