Aunen kakku - maailman paras uunijuustokakku.Yksi uusista ystävistäni on uskomattoman taitava paitsi vanhan talon remontoinnissa,  niin myös leipomisessa. Ihailen suunnattomasti taitoa muokata ja soveltaa reseptejä, leipominen on hänelle todella luovaa puuhaa, missä aineet vain vaihtuvat ja korvautuvat toisilla. Minä en siihen pysty, haluan ottaa varman päälle.  Oikein hurjana päivänä voin vaihtaa ohjeessa rahkan jogurttiin ja jännittää onnistuuko leipomukseni nyt alkuunkaan. Tämän uuden ystäväni hurmaava alterego on Aune, joten nimesin tämän Aunen kakuksi. Tässä uunijuustokakussa leipojalla on pallo ja resepti antaa sopivan vapaat kädet lähteä minne suntaan vain makuelämysten löytämisessä, mikäli sinullakin loppuu rohkeus muutella ohjeita, niin testaa Aunen kakkua ja valitse itse maut. Uskallatko kokeilla?
Pohja:
100g pehmeää voita
1 1/2dl intiaanisokeria
1 kpl kananmuna
4dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:
400g tuorejuustoa oman valinnan mukaan
250g  maitorahkaa oman valinnan mukaan
2 dl jogurttia oman valinnan mukaan
3kpl kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2rkl perunajauhoja, näitä kannattaa vähentää mikäli et käytä marjoja
2dl marjoja oman valinnan mukaan
(sitruunan raastettu kuori)

Sekoita pohjan aineet keskenään ja levitä korkeareunaiseen piirakkavuokaan tai irtopohjavuokaan. Sopiva pohjan halkaisija on maksimissaan 25 cm. Sekoita täytteen aineet keskenään, levitä pohjan päälle ja laita kakku uuniin 170 asteeseen tunniksi.Ihastuminen tähän kakkuun lähti Aunen kotona, jossa tämän kakun yhtä versiota oli tarjolla. Kysyessäni ohjetta sain muutamasta uunijuustokakun ohjeesta linkin, ja pitkän selityksen miten hän oli ohjeita muunnellut juuri kyseiseksi kakuksi. Toinen näistä ohjeista oli Olgan kakku Valion sivuilta, missä ihastuin tuohon pehmeään pohjaan ja tässä pohjan ohjekin on sama kuin tuossa ihastuttavassa Olgan kakussa.

Omassa ensimmäisessä kokeilussani päädyin käyttämään puolet tuorejuustoista maustamattomina ja puolet mangotuorejuustona. Jogurtiksi valikoitui sitruuna ja rahkaksi tuli maustamaton versio. Lisäksi sekaan eksyi 2dl jäisiä vadelmia ja sitruunan raastettu kuori. Löysin uunijuustokakusta sen maistuvan hedelmäisen ja marjaisen version, mikä maistui lapsillekin. Tulen ehdottomasti tekemään näitä kokeiluja jatkossakin. Mitä makuja sinä käyttäisit Aunen kakkuun?

Mukavia tammikuisia hetkiä sinulle!