Tulet pesään ja kohti vuotta 2017.

Porin Valun laatutuote on tehty kestämään.

Tervetuloa vuosi 2017! Meidän perheessä se tarkoittaa muun muassa sitä, että puuhellassa pidetään taas tulta. Lasten ollessa pieniä, en ole uskaltanut puuhellaa viritellä. Porin Valun laadukkaasti tekemä hellan kansi on todella matalalla ja tässä on odoteltu pienten lasten kasvua siihen pisteeseen, että riski palovammoihin olisi hieman pienempi. Nyt kun nuorimmainenkin ylitti tuon kahden vuoden maagisen ikäpyykin, niin minä voin hieman turvallisemmin fiilistellä puuhellani kanssa. Aika harvat asiat nykypäivänä kestävät näin kauan, kuin tämä puuhella meidän keittiössä.Uudenvuoden tinat paistettiin puuhellan levyn päällä.

Puuhellalla asustelee yleensä vanha kahvipannu vedellä täytettynä, jotta levyn lämpötila pysyisi tasaisempana, eikä levyt pääsisi halkeilemaan. Puuhellan lämmittäminen on sellaista kotoisaa puuhastelua, mikä tuo muistoja edellisistä kodeista, puuhelloista, tavoista ja tottumuksista. Yhdessäkin ihanassa pienessä parhaat päivät nähneessä hirsitalossa lämmitin kokonaan puilla ja töistä kotiin tullessa kiiruhdin aina ensimmäisenä sytyttämään puuhellaan ja pystymuureihin tulet. Lämpötila oli usein työpäivän jälkeen laskenut jo viiteentoista asteeseen ja talvivaatteissa peittoon kääriytyneenä jäin sohvalle odottelemaan kodin lämpeämistä. Kaikesta huolimatta tuosta kodista on jäänyt ne lämpimimmät muistot. Jossain vaiheessa meillä on kodin kaikki pönttömuurit korjattu käyttökelpoisiksi ja pahimpina pakkaspäivinä taloa voi lämmitellä myös puilla, mutta ne on niitä unelmia, mitkä toteutuvat jossain vaiheessa.


Kynttiöitä, hirsiseinää ja tunnelmointia.


Tänä vuonna on hyvä hetki keskittyä myös itseensä, ainakin hieman enemmän kuin muutamana edellisenä vuotena. Toisaalta blogin kirjoittamisessa keskityn enemmän olennaiseen ja jätän ylimääräisiä paineita vähemmälle. Aina välillä tulee hassuja ajatuksia, että haluaisin liittää blogini johonkin isompaan yhteisöön, kunnes ahdistun ajatuksesta, että muut asettavat minulle odotuksia postaustiheydestä, lukijoiden määrästä ynnä muuta vastaavaa. On rennompaa tehdä asioita vain omilla ehdoillaan ja vastata itse tekemisistään.


Lasten ikätason mukaisia seurapelejä uutena vuotena raketteja odotellessa.

Tänä vuonna meillä otetaan keskimäärin parempia kuvia, kuin viime vuonna. Viime vuoden loppupuolella hankkimani Pen7 on ollut todella loistava ostos. Nämäkin kaikki kuvat on otettu huonossa valaistuksessa uuden vuoden yönä ja kuitenkin lopputulos on ihan kiva. Lisäksi kaikki on tehty vain automaattisäädöillä, sillä en edelleenkään ole ehtinyt perehtyä kameraani paremmin ja toisaalta tyytyväisyys automaattiasetusten lopputulokseen, ei motivoi käyttämään aikaani kameran opetteluun.


Hei hei vuosi 2016.
Tämäkin vuosi kuluu kotia remontoiden ja lasten ehdoilla, lakeuden rannalla.  Olet tervetullut mukaan!


Oikein mukavaa vuotta 2017 jokaiselle teistä, siellä ruudun toisella puolella.

Talviterkuin,
Tiina