Lastenhuoneen edullisia tapettivinkkejä.


Onko joku muukin huomannut, että tapettien hinnat ovat yllättävän korkeita? Lähdin tutkimaan mikä olisi sellainen matalan budjetin tapetti lastenhuoneen seinälle. Suhtaudun nimittäin hieman kriittisesti kalliin tapetin asentamiseen lastenhuoneen seinälle, sillä lastenhuoneen tapetit eivät välttämättä ole kovin pitkäikäisiä. Meillä halutaan käyttää paperitapetteja, tosin useimmat tapetit ovet hieman pinnoitettuja vaikka paperitapetteja ovatkin ja näin ollen tapetti kestää kuitenkin hieman pyyhkimistä ja puhdistusta, mikä on lastenhuoneessa tärkeää.  Löysinkin teille mielenkiintoisen tapettikansion esiteltäväksi, mikä täyttää meidän perheen ja varmasti monien muidenkin perheiden toiveet.


Tämän nappasin matkaani : Sanduddin Kids@ Home -tapettikirja, mikä näytti jo siltä, että moni on käyttänyt tätä kirjaa kotonaan ja tutkinut sitä lasten kanssa. Kirjojen rispaantuneet reunat taitavat merkitä vain kansion suosion määrää.


Kirja oli oikeasti täynnä sekä tytöille, että pojille sopivia tapettimalleja.


Supersankari -tapetti herätti neljävuotiaan pojan ihastuksen, mutta onneksi kirjan kuvassa oli isompi lapsi kuvattuna tapetin kanssa, joten saatoin todeta vain, että se on isommille pojille tarkoitettu tapetti. Viime kesänä kävin tutustumassa Sofian ja Kimmon kotiin ja heillä tämä tapetti sopi moderniin ja skandinaaviseen pelkistettyyn lastenhuoneen tyyliin loistavasti. Minä taas toivon lattiaan, puuoviin ja puisiin huonekaluihin värejä, joten tämä väri-iloittelutapetti voisi olla liikaa.


Kirjan lukuisten mallien löytyi myös tämä mielenkiintoinen vaihtoehto, mistä pidin kovasti. Limittäin olevia vanhantyylisiä piirrettyjä taloja jaksaisi ehkä katsoa kauemminkin.Kirjassa oli myös muutama tapettimalli, missä pieniä poikia kiehtovat ajotiet risteilivät sinne tänne. Osa tapettimalleista oli sidottu johonkin tiettyyn hahmoon ja sen hahmon maailmaan, mutta onneksi löytyi myös paljon malleja, mitkä eivät olleet ainakaan vahvasti sidoksissa mihinkään hahmoon.
Toiminnalliset tapetit ovat myös mielenkiintoisia vaihtoehtoja. Olen nähnyt sekä väritettäviä, että näitä mihin lapsi voi luvan kanssa taiteilla. En vain ole ihan päättänyt pidänkö näistä vai en.  Toiset lapset ovat kovinkin tuotteliaita taideteoksissaan tietyssä iässä ja meidän tapetti olisi varmasti pikapikaa täynnä kaksivuotiaan taidetta. Lisäksi on ehkä selkeämpää lapsellekin, että tapetteihin ei piirretä tai väritetä ikinä, koskaan, eikä milloinkaan.Tässä minun ehdoton suosikkini, mistä lapseni totesi, että eihän tätä ole edes väritetty. Hänelle värien puuttuminen oli selkeä ongelma, kun taas itse olin tästä tapetista ihan fiiliksissä. Minulle tuli vain vahvasti mielleyhtymiä omasta lapsuudestani, missä Aku Ankan -taskukirjoissa joka toinen aukeama oli mustavalkoinen. Tämä retro tuulahdus on varmasti monelle muullekin vanhemmalle ehdoton plussa. Toki minua miellytti myös neutraalit sävyt: musta ja paperi, mitkä olisi helppo yhdistellä muihin väreihin.


Tässä oli vielä toinen vaihtoehto, missä oli myös värit, mutta kivasti vintage-hengessä. Ainut puute näissä ihanissa Mikki Hiiri -aiheisissa tapeteissa oli, että tekstitykset olivat englanniksi. Suomen kieli olisi ollut ehdoton plussa näissäkin.

Tästä kansiosta löytyi huonosti tietoa Sanduddin omilta sivuilta, mutta näitä tapettimalleja myy esim. Isompien Prismojen rautaosastot, Kärkkäinen ja uskon näiden olevan tilattavissa kaikkiin Sanduddin malleja muutoinkin myyviin rautakauppoihin, mitä löytyy Suomesta runsaasti. Hinnat näissä pyörivät siinä 35e /rulla tuntumassa, mikä tarkoittaa sitä, että mallisto on todella edullinen. Tapetti pitää paperitapettina asentaa perinteiseen tapaan, eli vetyttää ensin, ja näin ollen liisteri laitetaan perinteiseen tapaan tapettiin, eikä suoraan seinään.

Täällä on paljon pohdittu lastenhuoneen kalusteita ja materiaaleja viime aikoina. Koitamme saada pikku hiljaa kasattua ajatuksia ja toiveita lopputuloksen suhteen. Tila odottaa lopullista purkuvaihettaan ja huhtikuun lopussa pitää ainakin pintamateriaalit selvillä. Tässä vaiheessa on jo selvää, että lastenhuoneen eristeisiin käytetään Huntonin hydroskooppisia eristeitä, sekä puhallettuna, että levyvillana ja on oikeasti mahtavaa, että Suomeen tulee näitä uusia oikeasti hyviä ja hengittäviä eristevaihtoehtoehtoja.

Keväänodotteluterveisin,
Tiina