Ähtäri Zoo yllätti tarjonnallaanMeillä on uskomaton, mutta raskas viikonloppu  takana. Jokainen joka väittää lomailun olevan lasten kanssa rentouttavaa valehtelee, mutta se ilo mikä välittyy itselle lasten ilosta on parempaa kuin mikään muu ilo. Jokaisen vanhemman onnihan on ehdollista, voit itse nauttia vasta kun lapsesi on onnellinen. Ähtäri on nykyasussaan hyvin perusvarma kohde jokaiselle perheelle ja tarjoaa elämyksiä kaiken ikäisille. Näin paikassa aivan kaiken ikäisiä ihmisiä vauvoista vaareihin ja kaikki näyttivät viihtyvän ja löytävän paikasta oman juttunsa. Paikka on kehittynyt parissa vuodessa niin paljon, että sinne ei mennä enää pelkästään ihastelemaan villieläimiä, vaan samalla alueella on paljon eri vaihtoehtoja. Tässä meidän perheen kokemuksia!


Aloitimme päivän pari vuotta sitten valmistuneella Ähtäri Zoo kotieläintilalla. Alue on aika pieni joten odotuksemme eivät olleet korkealla. Pienille lapsille tämä alue tarjosi kuitenkin jopa enemmän kuin villieläinten katselu etäältä. Tarjolla oli myös esimerkiksi puujalkoja, tarkkuusheittoa ja heinissä leikkimistä pahimpaan energianpurkutarpeeseen, sekä hyvänä bonuksena perinnerakentamisen iloja äidille.


Kotieläintilan etuja on, että eläimiä pääsee lähelle ja niitä voi jopa koskettaa jos sattuu olemaan oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Lisäksi voi nauttia vaikkapa suomenkarjan kattavasta esittelystä. Ihmisiin pienestä asti tottuneet naudat edustavat kaikkia kolmea suomenkarjan alkuperäisrotua: itäsuomenkarjaa, pohjoissuomenkarjaa ja länsisuomenkarjaa.


Maatiaiskanat innostuivat nauttimaan hiekkakylvyistä ja hiekka vain pöllysi kanojen puhdistautuessa hiekassa.


Puitteet olivat todella kauniit ja samalla kun oltiin tehty aikahyppy vuosisadan alkuun, niin oltiin luotu kaunis miljöö, mitä tehosti vielä työntekijöiden pukeutuminen piioiksi ja rengeiksi. Puhtaat tilat, tuulahdukset vuosisadan takaa koriste-esineiden muodossa sekä takorautaiset yksityiskohdat saivat tämän äidin huokailemaan ihastuksesta.


Tässä odoteltiin talutusratsastusvuoroa ja testattiin lypsämistä samaan aikaan. Olisiko tämä sitä multitaskingia?


Kotieläintilan päärakennus on jokaisen vanhoista taloista kiinnostuneen aikuisen "must see" -paikka. Paikan pieni kahvila ei vielä ollut auennut, joten minulla oli rauhallinen tilaisuus ihastella ihania viimeisteltyjä yksityiskohtia, kuten hirsiseinän sabluunamaalauksia tai kahvion vanhoja eriparisia kuppeja.


Oli aika siirtyä Ähtäri Zoon puolelle. Näissä kuvatauluissa, mistä saa itse kurkistaa, on vain oma taikansa. Pojat halusivat ehdottomasti testata molempia puistosta löytyviä tauluja. Ähtäri Zoo on todellakin kirjaimellisesti keskellä metsää ja metsäpolut kiemurtelevat eläinten aitauksilta aina seuraaville. Ehdoton plussa on grillauspaikat, missä voi itse valmistaa omia eväitä. Me kävimme syömässä Hotelli Mesikämmenen lounasbuffassa ennen lähtöä villieläinten pariin, joten nälkä ei ehtinyt reissussa yllättää, vaikka makkarat ja sinapit olivatkin varattuna reppuun kaiken varalta.Metsäpeura ja aivan pieni vasa sulattivat sydämiä. Niin ihania kuin eläimet ovatkaan, niin eläinlapsoset ovat aina kaikkein valloittavimpia. Tällä reissulla näimme lyhyen vilahduksen myös villisian poikasista. Emo johdatteli poikasiaan syömään varjoisampaan paikkaan sisätiloihin ja kimeiden kiljahdusten saatteleminen lauma juovikkaita pikkupossuja seurasi emoaan imetyshetkelle. Ihmiset huokailivat ihastuksesta ja eläinlasten kohdalle jumituttiin selkeästi pidemmäksi aikaa."Katso äiti, tuolla on poliisikotka", huudahti nelivuotias poikani, kun hän huomasi ison ja uljaan maakotkan.


Pikkupandatytöt puuhastelivat omiaan ja saivat vieraat huokailemaan kauniiden eläinten äärellä. Lisää bambunsyöjiä Ähtäriin on tulossa loppuvuodesta, jolloin jättiläispandapariskunta saapuu rakenteilla olevaan pandataloon. Kerrassaan jännittävä käänne ja uskon monen muunkin suuntavan juuri Ähtäriin pandojen saavuttua.


Eläinpuistossa oli sopivin välein leikkipaikkoja ja niissähän oli pakko pysähtyä ihan jokaisessa. Tämä hieman erikoisempi hevosen ja härän? yhdistelmä vetosi meidän lapsiin, vaikka vieressä olisi ollut vapaana täysin uusia ja moderneja vaihtoehtoja. Lapsille jännittävä talutusratsastuskokemus varmasti vaikutti tähän, että haluttiin fiilistellä sitä kokemusta vielä myöhemminkin. Meidän kaksivuotiaalle talutusratsastus oli hänen mielestään kaikkein hienointa koko reissussa. Kannattaa varata kolikoita mukaan, jos haluaa talutusratsastukseen, piia'alle maksetaan nimittäin käteisenä ratsastus.


Kotona purkaessani kameraa huomasin, että olin ottanut karhuista melkein 50!!! kuvaa. Varsinkin Mimmi -emo ja puolitoistavuotiaat isoiksi venähtäneet karhunpennut Kasper, Jesper ja Joonatan näyttivät rakastavan esiintymistä. Ehdimme lyhyessä ajassa nähdä karusellillä pyörimistä, voimistelua, puuhun kiipeämistä ja pentujen keskinäistä painimista. Karhuperhettä olisi voinut seurata tunteja, mutta pienten ihmisten kärsivällisyys oli rajallista.


Emo imettää näitä isoiksi venähtäneitä pentujaan edelleen ja tekee niin todennäköisesti vielä ensi talvenkin. Tätä äitiä ei mammapalstojen keskustelut imetyksen oikeasta lopetusajankohdasta kiinnosta, vaan mennään rohkeasti fiiliksen mukaan.Kiitos kivasta päivästä! Aika kului siivillä ja eläinpuiston sulkemisaika lähestyi. Muuten meidän päivä meni aika hyvin omin jaloin jopa pienimmänkin kohdalla, mutta pois lähtiessä oli kärrykyyti lapsille tarpeen.


Vasta paikan päällä ymmärsimme, ettei kaikkea enää voikaan eläinpuistossa kokea yhdessä päivässä, niin kuin aiemmin. Onneksi parkkipaikan toisessa reunassa olevasta hotellista löytyi meille tilaa yhdeksi yöksi ja pääsimme vielä Flowparkkiin seuraavana päivänä. Lisää juttua seuraavassa postauksessa...

Blogin facebook-sivulla on nyt upea lippuarvonta, missä voit voittaa Ähtäri Zoo-rannekkeita tai vaihtoehtoisesti Flowpark Ähtäri Zoo -vapaalippuja. Vapaalippuja on jaossa yhteensä kahdeksan kappaletta ja ne arvotaan kahden kappaleen seteissä. Käyhän osallistumassa TÄÄLLÄ!


Tämä postaus on tehty yhteistyössä Ähtäri Zoo:n kanssa, mutta ajatukset ja kommentit ovat omiani.

Yhteistyössä SOblogien kanssa: Lakeudelle-kampanjan perhekohteista Ähtäri Zoo , Ähtäri Zoo kotieläinpiha ja Flowpark. 
Lakeudelle-perhekohteissa riittää villejä elämyksiä, shoppailua ja tapahtumia koettavaksi - kaikenikäisille! Paikalliset SObloggaajat perheineen tarttuivat lähimatkailuhaasteeseen ja lupaavat jakaa kaudella 2017 mielenkiintoisia kokemuksiaan lakeuden perhekohteista ja tapahtumista.Millainen hulabaloo on suurperheen päivä sisäaktiviteettipuistossa? Onnistuuko reissuilu lakeudella, kun lapsilla on erityisruokavalioita? Entä saako bloggaajaäiti lähilomalla teinin irti älypuhelimesta? Tempaudu mukaan matkatarinoihin osoitteessa www.lakeudelle.fi