Huikeita elämyksiä Ähtärissä (sis. linkin vapaalippujen arvontaan).


Tarina jatkuu, eli tämä on Ähtärin reissumme jatko-osa. Edellinen tarinahan päättyi siihen, että Ähtäri Zoo ja sen ympäristö tarjosi niin paljon nähtävää ja koettavaa, ettei kaikkea ehtinyt pienten lasten yhdessä päivässä kokea.  Tervetuloa mukaan perhematkallemme! Reissumme alkuosan löydät TÄÄLTÄ!


Onni onnettomuudessa oli, että matkamme ajoittui ennen kuuminta kesälomasesonkia ja vapaa hotellihuone löytyi. Hetken lepuutimme rasittuneita jalkoja hotellin sängyillä ja suuntasimme sen jälkeen respaan kyselemään makkaranpaistopaikkaa.


Kohteiden sulkeuduttua käväisimme Hotelli Mesikämmenen ystävällisen ja energisen respan ohjeistamana Moksunniemen laavulla. Paistoimme makkaraa ja tutkimme heräilevää luontoa. Kevät on taianomaista aikaa, kun luonto herää ja lapsille monet asiat ovat kovin uusia ja ihmeellisiä, pienin oli esimerkiksi unohtanut talven aikana muurahaisten olemassaolon.Hotelli Mesikämmen on aivan varsinaisten kohteiden vieressä ja Ähtäri Zoon infopisteeltä on vain pari sataa metriä Mesikämmeneen. Hotellihuoneet itsessään eivät ole moderneja, mutta tarjoavat  vaatimattoman yöpymispaikan loistavalla järvinäköalalla.Lapsille oli ruokatilaan järjestetty leikkinurkkausta ja näin ollen vanhempien aamupalarauha oli turvattu, kiitos jättikokoisten pehmeiden legopalojen.


Aamupalapöydässä myslit ja murot eivät voisi olla yhtään kauniimmin ja houkuttelevammin esillä. Aamupalatarjonta oli kattava ja kaikki perusasiat olivat hyvin tarjolla. 


Sitten itse asiaan, eli siihen kiipeilyosioon, mitä oli edellisestä päivästä asti lasten taholta kuumeisesti odotettu. Heräsin keskellä yötä 20 vaille neljä lapsen kysellessä, että onko jo aamu ja voidaanko jo mennä kiipeilemään. Onneksi uni voitti vielä koko pesueen aamuyön tunneiksi. 

Oletin ettei Flowpark voi tarjota mitään meidän juniorille, mutta niin vain meidät toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi ja pikkuvelikin sai kunnon varusteet päälleen ja mitkä sai kuin saikin kiristettyä sopiviksi pienelle miehelle. En uskalla ajatella mikä pahamielihulabaloo olisi syntynyt muutoin. Flowparkin työntekijät olivat niin aurinkoisia ja palvelualttiita, että heidän kanssaan oli tosi mukavaa ja mutkatonta toimia.


Pojat pääsivät lastenradalle, mikä kulkee puolen metrin korkeudessa ja näin ollen aikuinen voi olla koko ajan mukana auttamassa maasta käsin. Korkeammalle radalle pääsee vasta, kun oma pituuskasvu ylittää 120 cm. 


Tässä menee tämä nuorempi flowparkkaaja, joka jaksoi kahdesti kiertää matalan radan. Perheen isäkin lähetettiin vielä aikuisten radalle korkealle yläilmoihin meidän muiden kannustaessa alhaalla.
Meillä oli mukava reissu ja nyt suunnittelemme jo uutta reissua heti, kun jättiläispandat ovat saapuneet Ähtäriin.  Mikäli olette suuntaamassa Ähtäriin, niin suosittelen lämpimästi testaamaan ainakin flowparkkausta. Meidän nelivuotiaan koko reissun parasta antia oli nimenomaan flowparkkaus, vaikka pääsikin vain lyhyelle lasten radalle. Kaksivuotiaan mielestä taas parasta oli poniratsastus. 

Tämä postaus on tehty yhteistyössä Ähtäri Zoo:n kanssa, mutta ajatukset ja kommentit ovat omiani.


Yhteistyössä SOblogien kanssa: Lakeudelle-kampanjan perhekohteista Ähtäri Zoo , Ähtäri Zoo kotieläinpiha ja Flowpark. 
Lakeudelle-perhekohteissa riittää villejä elämyksiä, shoppailua ja tapahtumia koettavaksi - kaikenikäisille! Paikalliset SObloggaajat perheineen tarttuivat lähimatkailuhaasteeseen ja lupaavat jakaa kaudella 2017 mielenkiintoisia kokemuksiaan lakeuden perhekohteista ja tapahtumista. Millainen hulabaloo on suurperheen päivä sisäaktiviteettipuistossa? Onnistuuko reissuilu lakeudella, kun lapsilla on erityisruokavalioita? Entä saako bloggaajaäiti lähilomalla teinin irti älypuhelimesta? Tempaudu mukaan matkatarinoihin osoitteessa www.lakeudelle.fi 

Mikäli haluat osallistua kahdeksan vapaalipun arvontaan:  (4kpl) Ähtäri Zoo rannekkeita ja (4kpl) Flowpark Ähtäri Zoo vapaalippuja, niin löydät arvonnan TÄÄLTÄ!