Suosikkikahvila lähtee festarikiertueelle ja valurautapatterihaaveita.


Olen varmasti ennenkin maininnut siitä, miten hurmaava kahvila Valkoinen Puu on. Saatat muistaa leipomon ja sen perustajat Kirsin ja Markin parin vuoden takaa Suomen paras leipomo -ohjelmasta. Heidän tarinansa jäi mieleen. Suomalainen nainen rakastui amerikkalaiseen mieheen ja meni kolmannella tapaamisella naimisiin, ei mikään tavallinen tarina siis. Pariskunta muutti Suomeen perheen kasvaessa ja perusti Kauhajoelle kahvion, mikä poikkesi kaikista muista eteläpohjalaisista kahvioista. Reseptit ovat pääasiassa amerikkalaisilta sukulaisilta, mutta valikoimaa piristää myös muutama suomalainen takuuvarma hitti, kuten britakakut ja Lapinäidin puolukkaunelma.  Suosittelen kuitenkin lämpimästi tutustumaan niihin amerikansukulaisten resepteihin ja paljastan omat suosikkini vähän alempana. Kahvio toimii, sekä Kauhajoella, että Seinäjoella ja tämän postauksen kuvat ovat Seinäjoelta, mutta Kauhajoen kahvio on mielestäni vielä ihanampi, sillä se huokuu vanhan talon kaunista tunnelmaa ja se on koettava.


Ei tämä Seinäjoen kahvilakaan huono valinta ole :-D. Tämä tapetti ihastuttaa jokainen kerta, kun kävelen kahvioon. En tosin ole varma uskaltaisinko valita tätä kotiini, mutta se on ihanan rohkea kaikessa kukkaisuudessaan kahvion seinässä.


Pylvään ympärillä on vanha vyö, missä on hauskasti naulakkokoukut kiinni.


Miksi meitä bloggaajia oli sitten kutsuttuna Valkoiseen Puuhun? Jotain uutta ja hienoa on tapahtumassa, sillä kahvio ottaa käyttöönsä Coffee Boxit ja niiden myötä Valkoisen Puun herkkuja on tarjolla myös muualla, kuin täällä Etelä-Pohjanmaalla. Tsekkaa kuvasta tuletko sinä olemaan tänä kesänä kiertävän Coffee Boxin kanssa samassa paikassa.


Sitten ne suositukset. Varsinkin jos olet ensimmäistä kertaa tutustumassa leipomon herkkuihin ja pidät suklaasta, niin Salaisen Puutarhan suklaakakku on testattava superherkku! Lupaan, ettet tule haaveilemaan suklaasta hetkeen, sillä kyse on todella ihanan supersuklaisesta herkusta.


Suosittelen lämmöllä ihanan mausteista, mutta pehmeän makuista Chai Lattea, mikäli kofeiiniannos ei ole aivan pakollinen lisäboosti elämääsi juuri sillä hetkellä.


Eikä tässä vielä kaikki, sillä nämä Valkoisen Puun omat herkut tulevat viikon sisällä Kauhajoen ja Seinäjoen kahviloihin myyntiin. Nämä ovat ihastuttavia eteläpohjalaisia lähiruokatuliaisia kaikki! Tässä juuri pohdin, että mikä näistä tuotteista lähtee kesätuliaisena mihinkin kotiin, tosin mehupullo on jo avattu ja Chai-latte mix houkuttelee kovasti tuolla pöydällä, joten katsotaan mitkä näistä ylipäänsä säästyy kesätuliaisiksi.

Kuva lainattu Metsäkylän navetan sivuilta.

Täällä mä tutkin löytyisikö lastenhuoneeseen jostain vanhaa valurautapatteria ja jos löytyy, niin mitä niistä pitää maksaa ja mistä kaukaa ne pitää noutaa. Lisäksi oman twistinsä tuo aina se, että mitä putkimies sanoo asiaan *syvä huokaus*. Meillä on nimittäin makuuhuoneessa ihan uudet patterit, koska ne vanhat kauniit eivät mahtuneetkaan takaisin paikoilleen ja pakko myöntää, että ne ovat kyllä valitettavan sieluttomia modernissa ilmeessään ja sydän pikkuisen itkee verta. Valurautainen todellinen vanhan ajan patteri sopisi meille kuin nenä päähän. Jatkan täällä haaveilua.

Nähdään pian,
Tiina