Lastenhuoneen mielenkiintoinen sisustussuunnitelma


Juuri ennen juhannuskekkereille lähtöä ajelin Ilmajoelle juttelemaan lastenhuoneen sisustussuunnitelmasta. Hieman kylmäsi takaraivoa suunnittelijan puhelimessa sanomat sanat : "Tule avoimin mielin." Tuli sellainen jännä tunne, että kuinka hurjia visioita nyt mahtaakaan olla tarjolla.


Olin kuitenkin oikeasti aika luottavainen Ullan tekemään suunnitelmaan, sillä viime vuonna remontoimamme makuuhuoneemme oli todella onnistunut kokonaisuus. Tällä kertaa en edes yrittänyt suunnitella itse asioita niin pitkälle, vaan luotin suunnitelijan ammattitaitoon ihan kokonaan kaikilta osin. Tosin olimme joitain asioita linjanneet yhdessä ja keskustelleet toiveista ja ajatuksistamme huoneen suhteen etukäteen. Kokonaisuus oli jälleen positiivisella tavalla yllättävä, eikä minun tarvinnut avartaa ollenkaan mieltäni sulattaakseni kokonaisuuden. Kivoja rohkeita ja erikoisia yksityiskohtia löytyi tälläkin kertaa suunnitelmasta, mutta kaikki oli kuitenkin harmoniassa muun kodin kanssa.


Esittelen teille tässä nyt suunnitelmaa sieltä täältä. Kuvista näkyy, että saamani mallikappaleet tapetista ja koko sisustussuunnitelma on kaivettu kassista jo monta kertaa esille ja esitelty suurella innolla tutuille ja sukulaisille. Note to myself: Ota ensin kuvat ja taittele mallipaloja ja suunnitelmia vasta sitten käsilaukkuun.

Suunnitelmasta löytyy mm hauska eläinaiheinen tapetti, merensininen puulattia, sekä hauskaa vihreää ruohomattoa. Tuo yhdelle seinälle suunniteltu tapetti on kyllä varsinainen herkku! Tapetti on Scionin Guess Who -kansiosta ja on nimeltään Animal Magic. Scionin tapetit ovat muutoinkin tutustumisen arvoisia herkkuja, mutta niistä lisää myöhemmin.


Tältä näyttää puhdistetut hirsiseinät nyt tällä hetkellä ja tähän suditaan päälle itse sekoitettu maali, mistä kerron lisää myöhemmin. Maalien valmistus itse on jotenkin, niin erikoista nykypäivänä, että ansaitsen vähintään papukaijamerkin peppu edellä puuhun -asenteestani. Rahaa niissä tee se itse -maaleissa ei valitettavasti säästä.Tämä kohdan haluan esitellä kokonaan, sillä ihailen juuri tälläista innovatiivista otetta asioihin. Karttapalloa puoliksi ja kattovalaisimeksi, sekä led -nauhaa polkupyörän kumiin :-D.  Rakastan näitä valaistusideoita ja taputan itseäni olkapäähän, kun pyysin ammattilaisen apua sisustamisessa.


Huoneeseen on suunniteltu kerrossänkyä, bObles donitseja, lelupusseja, kiipeilyotteita seinille, itse tehtyjä muovieläinmagneetteja, sekä pirteän keltaista jakkaraa. Kiipeilyotteiden alle tuleva pehmuste oli suunniteltu päällystettävän lautakankaalla, mutta mahdollisesti haluan siihen jotain selkeämpää yksiväristä ilmettä.

Sisustamiseen on kuitenkin vielä matkaa, tällä hetkellä taistellaan raksalla hitaiden pikkuasioiden kanssa ja tuntuu, että mikään ei edisty. Pienin miniaskelin eteenpäin! Tosin on ihana fiilistellä valmiita suunnitelmia raksatakkujen lomassa.InHouse Design kutsuu itseään pirtsakaksi sisustussuunnittelutoimistoksi ja sellainen se kirjaimellisesti onkin. Nämä naiset ovat kyllä raudanlujia ammattilaisia, mutta silti toimistolle on helppo mennä ja näiden naisten kanssa on helppo löytää yhteinen sävel.

Ihanaa kesää ja nähdään pian,
Tiina