Miniloma Vaasassa ja ihanan erikoinen hotellihuone.


Meillä oli viime viikonloppu varsinainen irtiotto arjesta. Lapset olivat yökylässä isoäidillään ja me käänsimme auton nokan kohti Vaasaa. Parasta lomassa oli ehdottomasti toistemme lisäksi hotellihuoneemme vai mitä sinä pitäisit tämän näköisestä hotellihuoneesta? Oli ihana elää hetken aivan toisenlaisissa ympyröissä ja olla karkumatkalla raksan keskeltä. Sokos Hotel Vaakuna oli loistava kohde tähän tarkoitukseen.


Samasta hotellista löytyy useita huikeita teemahuoneita, joihin voit tutustua TÄÄLLÄ. Meidän huoneemme oli Norrskär, mikä oli tehty muistuttamaan modernia rantamökkiä, sekä kertomaan tarinaa Suomen viimeisestä miehitetystä majakasta. Tuo lattia on muuten ihan sama mitä haaveilin meille keittiöön muutama vuosi sitten.Kaikkein ihaninta huoneessa olivat nämä riipputuolit. Olisin voinut jäädä lojumaan näihin tuoleihin ja viettämään parisuhdeaikaa vielä muutamaksi extrapäiväksi. Harkitsin jo tilaavani samanlaiset meidän olohuoneeseen. Täydellisiä rentoutumistuoleja!


Pienet yksityiskohdat ovat minulle tärkeitä ja niitä tässä hotellihuoneessa riitti. Ainut ikävä puoli tässä hotellihuoneessa oli se, että varsinkin näin kesäviikonloppuna liikenteen ja ihmisten öinen melu kuului hieman juuri tähän asuntoon. Mieheni nukahti perinteiseen tyyliinsä salamannopeasti, mutta itse kaivoin vessan kaapista pumpulia korviin ja sain hieman keskittyä unen saamiseen. Lämmin kesäyö oli saanut juhlijat liikkeelle. Herkkäunisten kannattaa pyytää hotellihuonetta, mihin ei kantaudu äänet niin hyvin. Muualta hotellista huoneeseen ei kantautunut minkäänlaisia ääniä.


Emme olleet suunnitelleet kovasti ohjelmaa, mutta spontaanistikin tutustuen Vaasa oli hurmaava lomakohde. Kesäinen Vaasa on täynnä kokemista ja näkemistä, joten mielenkiinnon kohteita on helppo löytää spontaanistikin. Vaasan kauppahalli löytyi ihan vierestä ja piti sisällään kahviloita ja ruokapaikkoja, sekä paljon kiinnostavia myymälöihin. Mielenkiintoista oli tutustua hetki suomalaisiin pienpaahtimoihin ja heidän kahvilaatuihinsa palvelualtista myyjää kuunnellen. Kauppahallin löytyi herttainen kahvila löytyi kahvila, missä fiilistelimme hetken ja jatkoimme matkaa.Hotelli sijaitsee aivan Rewell Centerin yhteydessä ja näin kävi, kun pääsimme miehen kanssa kahdestaan alennusmyynteihin. Kukaan ei nykinyt hihasta, ei saanut raivokohtausta, ei tehnyt numeroa pissahädästä, eikä karannut. Uskomattoman helppoa olla kaupoissa ilman omia lapsiaan! Suosittelen tuota kauppakeskusta muutenkin nimenomaan aikuisille, sillä lapsia kiinnostavia kauppoja siellä ei juuri ollut.


Automatkat Vaasassa kuluvat bongatessa vanhoja kauniisti pidettyjä puutaloja ja ihastellen niiden väriyhdistelmiä ja muotoja.Parinkymmenen kilometrin päästä keskustasta löytyy myös Raippaluodon silta, mikä on Suomen pisin silta. Yli kilometrin pituinen silta oli jo itsessään aika huikea, mutta sillan toiseltakin puolelta löytyy nähtävää. 


Ajoimme saaren läpi aivan toiseen päähän asti ja tutustuimme pinnallisesti maailmanperintöalueen nähtävyyksiin. Svedjehamnista löytyy idyllinen kahvila,  sekä annos merifiilistä ja historiaa. Liikennemerkeissä ja opasteissa ruotsinkieliset nimet nousee suomenkielisten yläpuolella, mikä tarkoittaa sitä, että ruotsinkieltä puhuvia on enemmän kuin suomenkieltä puhuvia.


Mikäli uiminen on sinun juttusi, niin Svedjehamnista löytyi rauhallinen ja siisti pieni hiekkaranta keinuineen. Todella kiva pieni paikka vaikka lähteä piknikille. Juuri ennen tien päättymistä ja meren alkamista lähtee opastee uimarannalle ja tänne löytää seuraamalla opasteita ja mutkittelemalla pienen pientä tietä hetken aikaa.


Illalla ruokailimme vielä hotellin yhteydessä olevassa Amarillossa ja todellakin söimme rauhassa ja pitkään ja ruoka oli kyllä "ylihyvää". Tarjoilijamme käytti tuota sanaa ja selitti sen olevan tyypillinen Vaasan seudulla.Hei hei miniloma ja ihastuttava teemahuone, sekä modernin rantamökin tunnelma. Kotimatkalla fiilisteltiin vielä rentouttavaa matkaa ja kummallekin oli jäänyt mieleen respan erittäin hyvä asiakaspalvelu. Kommunikointi on taitolaji ja nämä meidän kohtaamat työntekijät olivat ihan ykkösiä omassa työssään. Kiitos Vaasa, meillä oli ihana loma <3.