Tarina mustan puu-ukon takana.


Tämän puusta tehdyn hahmon me löysimme hyvin pian muutettuamme nykyiseen kotiimme. Ulkovarastoja raivatessamme tämä 1,2m korkea puinen hahmo löytyi ja erikoinen löytö päätyi säilytettävien tavaroiden kasaan. Arvelin mustan hahmon olevan peräisin vaikka Laku-Pekka lakritsin mainonnasta, sillä sielläkin oli käytetty täysin mustaa kiharahiuksista ihmishahmoa tuotteen markkinoinnissa. Tuo kuuluisa lakritsihan muutti nimensä kymmenisen vuotta sitten Laku-Pekasta Fazer -lakritsiksi, sillä Fazer halusi muuttaa lakritsin nimen vastaamaan tämän päivän arvoja. Lakritsimainonnasta ei kuitenkaan ollut kyse! Oikea tarina selvisi meille vasta myöhemmin.


Eräs naapurimme tarinoi meillä käydessään tilallamme olleesta limsatehtaasta ja sattui muistelemaan, miten limsatehtaan ständinä toimi puusta tehty ihmishahmo. Hahmo oli pitänyt tarjotinta käsissään ja tarjottimen päällä oli ollut nähtävillä limsatehtaan valikoima. Nyökkäilimme innostuneina ja veimme heti tarinan kertojan katsomaan hahmoa. Puinen ihmishahmo oli saanut tarinan ja vieläpä tarinan, mikä liittyi talon historiaan. 


Pala talon tarinaa on nykyisin omalla paikallaan olohuoneessamme, ihmishahmo kertoo omaa tarinaansa omasta ajastaan ja edustaa talon historiaa. Tosin tarjotin on hänen käsistään aikojen saatossa hävinnyt, eikä meillä ole limsapulloja tarjolla koko aikaa, mutta kukkapurkki sopii hyvin tarjottimen paikalle.

Näppäilen täällä kuvia lastenhuoneen tulevasta suunnitelmasta. Palataan sisustussuunnitelmaan seuraavaksi.

Kesäterkuin,
Tiina