Lastenhuoneeseen puhallettiin tarkoin valitut hengittävät eristeet.


Meillä oli tänään jännittävä päivä, sillä aamutoimien jälkeen meille kaarsi rekka pihaan. Minä olin fiiliksissä lähinnä siitä, että koti pysyisi lämpöisenä syksyn koittaessa, mutta pienten poikien mielestä iso rekka ja kaikki villojen puhallukseen tarvittavat laitteet olivat ehdottomasti viikon kohokohta.


Pohjanmaan eristepalvelu tuli puhaltamaan ja toimittamaan hengittävät eristeet meille. Mukavia tyyppejä, jotka jaksoi höpötellä uteliaiden jaloissa pörräävien pikkupoikienkin kanssa. Heidän Facebook sivullensa pääset TÄSTÄ.


Levyeristeet siirrettiin odottamaan asennusta ja puhallus saattoi alkaa.


Huntonin puukuitueriste on melko painavaa eristeeksi, eikä lähde niin tehokkaasti leijailemaan. Näin ollen pöly ei tullut ollenkaan muihin asuttuihin huoneisiin, kiinni olevien ovien raoista, niin kuin oletin tapahtuvan. Oikeastaan oli yllätys, että villa ei pölynnyt tämän enempää. Selluvillaa puhaltaessa, tuntuu että villan pölyä on kaikkialla, suuhun tulee se villapölyn maku, vaikka seisoisi puhallettavan kohteen vierellä ja puhaltajakin näkyy harmaana villapölyisenä hahmona. 


Huntonin eriste on tällä hetkellä yksi parhaimmista markkinoilla olevista hengittävistä eristeratkaisuista. Materiaali tehdään puhtaasta havupuusta ja palontorjunta-aineet ovat järkeviä ratkaisuja. Voit katsoa lisää perustelujani Huntonin valinnasta keväällä tekemästäni postauksesta TÄÄLLÄ. Meillä remontoidaan yksi tila joka vuosi ja nämä lastenhuoneen eristeratkaisut meni äidillä hieman tunteisiin, tuli olo, että vain paras eriste olisi kyllin hyvää.


Vihdoinkin meillä on villat alapohjassa ja voi miten olenkaan tyytyväinen meidän valintaan. Halusin kuitenkin mahdollisimman puhdasta ja myrkytöntä, mutta kuitenkin paloturvallista eristettä lasten huoneeseen ja sitä myös sain. TÄSTÄ linkistä pääset lukemaan lisää Huntonin eristeistä.

Seuraavaksi lattiaan tulee ilmansulkupaperi ja sen päälle meillä on suunnitelmissa eräs melko yllätyksellinen ja epätavallinen ratkaisu, mutta siitä lisää myöhemmin. Mukavia loppukesän päiviä! Nähdään pian, 
Tiina