Suosikkimaalin esittely


On aika kirjoittaa omasta suosikkimaalistani. Vaikka tykkään sekoitella maalejani myös itse, niin silti paras lopputulos on aina syntynyt kaupan maaleilla. Monenlaista maalia on tullut kokeiltua ja kaikenmoista testattua, ja paras maali riippuu aina siitä maalattavasta kohteesta. Pyrin kuitenkin tekemään joitain kompromisseja joskus maalien suhteen, sillä mitä vähemmän yhdessä kodissa on vajaita maalipurkkeja, niin sen ekologisempaa. Pidän siitä, että yksi ja sama maali taipuu moneen kohteeseen.


Ehdoton suosikkini on Colorian Greenline, mihin voit tarkemmin tutustua TÄÄLLÄ. Tykkään maalata tuoksuttomilla maaleilla ja arvostan maalien hengittävyyttä. Lisäksi maali on ollut mukavan peittävä.


Greenlinellä olen maalannut pääsiäismunia, kattopaneeleja, lattiapaneeleja, pattereita, pystymuuria, listoja sekä huonekaluja. Pyyhittäviin pintoihin kuten huonekaluihin, pitää muistaa valita puolihimmeä Greenline, jolloin lopputulos on paremmin pyyhittävissä.  Täysin himmeä pinta on aina vaikeampi pitää puhtaana.


Tässä saa maalia pintaan vanha laatikosto. Laatikoiden käsittelemättömät puupinnat olivat niin muuttuneet vuosien saatossa, että maalasin laatikot etulevyjen lisäksi myös sisäpuolelta. Greenline ei ole oikeasti tarkoitettu huonekaluihin, vaan Coloria on kehittänyt omat maalinsa niihin, mutta Greenline remonttimaali toimii loistavasti myös huonekaluissa, mihin ei kohdistu poikkeuksellisen kovaa rasitusta. Keittiön kaappien ovia en tällä maalaisi, mutta ainakin meillä useat huonekalut ovat niin vähäisellä rasituksella, että Greenline sopii loistavasti.


Myös tämä pönttömuuri on maalattu samalla Greenlinellä ja parhaillaan on lasten huoneen katon maalaus työn alla samalla maalilla, tosin valkoiseksi sävytettynä. Haastan sinutkin testaamaan suosikkimaaliani. Veikkaan, että ihastut tähän :-).

Tulen myöhemmin syksyllä esittelemään mitä kaikkea on valmistunut tänä kesänä kyseisellä maalilla. Mukavaa ja ahkeraa syksyn jatkoa.

Tiina

Postaus on tehty yhteistyössä Colorian kanssa.