Ihan oikeat työvaatteet lapsille.


Katselin viime talvena yhdellä koululla iloista poikaporukkaa, ja heillä kaikilla oli Dimexin takit päällä. Dimexin huomiotakit olivat näille pojille SE-juttu tai yksi tärkeä yhdistävä tekijä ja uskon monien kotienkin innostuvan talvitakkihankinnasta, silloin kun on kyse kestävästä vettä ja likaa hylkivästä materiaalista, mikä taatusti näkyy kauas ja runsaat heijastimet loistaa kauas. Minä innostuin tarkistamaan löytyisikö omille pienille pojille myös samanlaiset huomiotakit. Kukapa pienen pojan äiti ei haluaisi kestäviä ja hyvin näkyviä talvivaatteita lapsilleen. 


Takit löytyivät ja Dimex valmistaa näitä tosiaan ihan todella pienillekin pojille, aina koosta 100 cm ylöspäin. Syyslomalla takit pääsivät jo tosi testiin, sillä lämpötilat alkoivat laskea kohti pakkasta. Takkien koot on aika reiluja ja 3-vuotiaan ja 95 cm pitkän pojan 100 cm -kokoinen takki on hieman reilu ja kasvuvaraa voi löytyä vielä ensi talveksikin, kun taas 5-vuotiaan 110 cm pitkän pojan 110 cm takki on juuri sopiva. 


Mitä pojat itse tuumasivat uusista talvivaatteista? Pienet pojat ihailevat yleensä aina melko käytännönläheisistä ammateista, kuten vaikkapa trukkikuskin tai roskakuskin ammatista ja nämä takit tunnistettiin meillä heti "oikeiksi työvaatteiksi". Olin siis onnistunut valinnassani, hyvä minä!


Meillä on odottamassa talvipakkasia myös takin kanssa sopivat Dimexin toppahousut, mutta toistaiseksi mennään vielä talvitakeilla ja syksyisillä kuorihousuilla tai kuriksilla. Tosin toppahousutkin ovat kosteussuojattu hyvin, joten vesilätäkköleikit onnistuisivat niidenkin kanssa tietyin rajoituksin. Kosteussuoja löytyy etupuolella polvista lahkeensuuhun ja takapuolella ylhäällä laajasti pepun alueella, sekä lahkeensuissa.


Takkien laatu vaikutti hyvältä ja työn laatu erinomaiselta, mistään ei repsottanut langanpäitä ja materiaalit tuntuvat laadukkailta ja kestäviltä. Ainoastaan jäin hieman kaipaamaan lumilukkoja hihansuissa, mutta hihansuut ovat melko tiukat hanskojen kanssa, joten ehkä niitä ei tässä mallissa vain tarvita. Kaikki materiaalivalinnat oli tehty, sillä ajatuksella, että ne kestävät, eivätkä esimerkiksi "nyppäänny". Meillä takit ovat olleet käytössä nyt noin viikon päivät ja tulen päivittämään tänne keväällä, miten vaatteet ovat kestäneet kovassa käytössä. Odotukset ovat korkealla, sillä nämä tehdään samoista materiaaleista kuin aikuistenkin työvaatteet.


Syysloma on ohi ja kotimatkalla bongasimme vielä upean sateenkaaren. Vanhat huonekalut odottavat kotona työstämistä ja remontti onkin jo viimeisiä listoja ja huonekaluja vaille valmis. Nähdään pian  uusien remontti -ja sisustusaiheisten juttujen parissa!

Syysterkuin,
Tiina