Kylässä homeremontin keskellä.

Keittiö remontin keskellä.

Kurvailin syyslomalla Varsinais-Suomessa ja pääsin tutustumaan Sairaan Kaunis Koti- blogin Annan remppa-arkeen. Me olemme Annan kanssa tunnettu toisemme jo pidempään, mutta elämä on heitellyt valitettavasti suhteellisen kauas toisistamme. Annan perheen unelmien koti paljastui valitettavasti kaksi vuotta sitten homepainajaiseksi ja siitä asti perhe on taistellut itselleen sisäilmaltaan puhdasta kotia, mikä loppupeleissä tarkoitti koko kodin repimistä kirjaimellisesti atomeiksi ja rakentamista uudelleen. Aika raskasta kenelle tahansa, eikö totta?


Kodin näyttäessä tältä, ollaan jo pitkällä, sillä onhan tämä koti kerran jo purettu melkein kokonaan ja sitten on voinut jälleenrakennus alkaa. Kokonaistyön määrää lisää se, että perhe teki jo tähän kotiin yhden pintaremontin ennen kuin homeongelmat toden teolla tulivat esille. Nyt kun välissä on purettu ja tuhottu paljon, niin voitiin alkaa tekemään uudelleen pintaremonttia. 


Vaikka voisi ajatella, että mikään parisuhde tai kenenkään taloudellinen tilanne ei tätä tilannetta kestäisi, niin tässä perheessä on otettu vastaan kaikki, mitä vastaan tulee ja edetty järkevästi yksi asia ja tehtävä kerrallaan. Ihanaa miten toiset perheet tuntuvat vain vahvistuvan vastoinkäymisten edessä ja noita vastoinkäymisiä on valitettavasti tässä perheessä tullut eteen ihan liiankin kanssa. Negatiivisuuteen ei ole jämähdetty, vaan elämä kuljettaa eteenpäin, kun osaa asennoitua elämään oikein.  Kuvassa oleva tiiliseinä on yksi niistä valmiista pinnoista, mitä kodissa tällä hetkellä on.


Perhe pyrkii tekemään itse remonttia mahdollisimman paljon ja mitä ei osata, niin se ennakkoluulottomasti opetellaan. Luvanvaraiset työt perhe toki antaa sähkö - ja putkimiesten haltuun.


Alakerrassa on jo lattiat valmiina ja näin hienot pienesti viistetyt lautalattiat paljastuu suojapahvien ja -paperien alta. Tästä kodista tulee todella persoonallinen kokonaisuus valmistuttuaan, sillä koti tullaan palauttamaan 50-luvun asuunsa. Alkuperäiset keittiönkaapit, paperitapetit, pönttömuurit ja 50-luvun huonekalut tulevat heittämään vieraan 60-70 vuotta ajassa taaksepäin.


Kaiken remonttikaaoksen keskellä Anna sisustaa ja tekee kauniita asetelmia pihalle.  Kunpa itsekin olisi noin esteettinen ja kauneutta ympärilleen luova jopa koko kodin remontin alla.


Näytän teille tämän kodin vielä valmiina versiona, joten palataan tähän kotiin vielä uudelleen, pintojen valmistuttua. Annan kodin remonttia pääset seuraamaan helpoiten Sairaan kaunis koti-blogin facebook-sivulla TÄÄLLÄ.

Nähdään pian,
Tiina