Itse tehty jäätelö


Itse tehtyä jäätelöä ilman jäätelökonetta. Voiko se olla hyvää tai edes riittävän hyvää? Voin nyt vastata, että itse tehty jäätelö on todella hyvää ja sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla.  Meillä on aloitettu testaus keksimurskasta, mutta voit käyttää mitä tahansa karkkeja, kastikkeita, keksejä, marjoja tai hedelmiä jäätelön maustamiseen, vain mielikuvituksesi ja makumieltymyksesi on rajana.


Aineet:
6 dl vispikermaa
1dl Flora Vanillaa tai vispikermaa
1tlk kondensoitua maitoa (ei karamelisoitua)
0,5 dl glukoosisiirappia
1 -2 tl vaniljasokeria
Noin 200 g keksimurskaa, kuvan jäätelössä on käytetty Oreo-keksejä.

Vispaa kerma, sekä vanilla vaahdoksi, yhdistä vaahtoon rauhallisesti sekoittaen kondensoitu maito, glukoosisiirappi , vaniljasokeri ja keksimurska. Kaada seos vuokaan ja anna jäätyä yön yli pakastimessa.


Herkullisia hetkiä jäätelökokeilujen parissa!
Tiina