Lapsuuden retroruokaa ja Kenno paistinpannun testausta (sis. alekoodin).


Täällä meillä on fiilistelty lapsuudesta tuttuja köyhiä ritareita ja maisteltu niihin sopivia lisukkeita. Oma suosikkini on ehdottomasti pähkinäsuklaalevite ja paistetut banaanit, lapset taas suosivat pelkkää pähkinäsuklaalevitettä. Paistetut banaanit näyttivät lapsista liian eksoottisilta, vaikka muutoin ovatkin hyvin kaikkiruokaisia. Lapsiperheille ihan simppeli mansikkahillo on varmasti myös varma valinta.


Uusi paistinpannu on meillä syystä, sillä meillä tuntuu kaikki paistinpannut olevan jo parhaat päivänsä nähneitä. Tässä uudessa kiehtoi se, että pannu on valurautaa, mutta kuitenkin pinnoitettua, jotta ruuanlaitto ja pannun huolto olisi vaivatonta. Tässä kuvassa näkyy hyvin vielä tuo pannun hunajakennopinta, mikä edesauttaa ruuan tarttumattomuutta pannun pintaan. Hyvin mielenkiintoinen uutuuspannu ja ehdottomasti kokeilun arvoinen. Paistinpannun erikoinen pannu tuntuu olevan tosi näppärä, sillä se tosiaan esti ruokaa tarttumasta pannun pintaan, niin pinnan rakenteesta huolimatta pannun puhdistus on ollut vaivatonta ja helppoa.


Tässä vielä Opa&Muurikka -verkkokauppaan Siskonpaneelisoppaa-blogini lukijoille saamani alekoodi, millä saat 15% aleprosentin toukokuun loppuun asti ostaessasi Kenno paistinpannuja.  Alekoodisi on KENNO15TIINA. Käyhän tutustumassa innovatiivisiin uutuuspannuihin seuraavista linkeistä.

Löydät kuvissa olevan isomman 28 cm paistinpannun TÄÄLTÄ.
Löydät pienemmän halkaisijaltaan 24 cm paistinpannun TÄÄLTÄ.



Köyhät ritarit valmistettiin meillä seuraavan ohjeen mukaan:
patonkisiivuja, ranskanleipää tai jotain muuta vaaleaa leipää reilun paksuisina siivuina kastettiin  joksikin aikaa seuraavaan seokseen:

2 kananmunaa
4 dl maitoa
0,5 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 tl kanelia

ja tämän jälkeen uitetut leipäviipaleet paistettiin pannulla kauniin ruskeiksi pinnaltaan.



Patongista sai mukavan kokoisia aivan pieniä köyhiä ritareita tarjolle. 


Oikein lämpöisiä kevätpäiviä toivotellen,
Tiina