Melkein valmis keittiö.

Huoneen viimeisestä kulmasta alkaen. Vasemmasta reunasta alkaen ovien taakse piiloutuu pakastin ja jääkaappi. Kuten voi nähdä niin kaikki listat uupuvat vielä, ne saapuvat vasta syyskyyn ekalla viikolla, joten viimeistely saa odottaa. Sokkelilistat uupuvat pelkästään päättämättömyyden vuoksi, mutta niistä todennäköisesti tulee tummaksi petsatut ja höylätystä laudasta askarrellut.
 

Toinen seinä kätkee sisäänsä mm. korotetun astianpesukoneen.

Keittiö päättyy isoon työtasoon, johon on upotettu tasosta nouseva liesituuletin ja induktioliesi. Taustalla näkyy ruskeavalkoinen komeronovi, sekä ovi eteiseen. Ovet tulevat maalaukseen kunhan ehditään (lue: ehkä ensi kesänä.) Värikin on vielä avoin, eteisen ovesta tulee kokonaan valkoinen, mutta komeron ovi saattaa saada mustan liitutaulumaalin yllensä.

Ihanaakin ihanampi puuhella, jonka käyttö jää tällä hetkellä kokonaan väliin, johtuen ihmispoikasen suuresta kiinnostuksesta ko härveliä kohtaan.
 

Mä niin tykkään tuosta altaasta, johtuen komposiittialtaan huolettomuudesta ja vieläpä yhdistettynä mustaan väriin. Tuosta neliön mallisesta osasta voi avata ja sulkea altaan tulpan. Lisäksi tuo altaan pohjaventtiili on todella nerokas ratkaisu ja erityisesti pidän tuosta, ettei kaikki törky ole koko ajan näkösällä vaan piilossa, harvemmin nuo altaan pohjaventtiilit ovat niitä perheen siisteimpiä paikkoja.  AEG oli muistanut minua jemmaamalla muovisen viinilasin astianpesukoneen sisään. Kukapa kotiäiti ei pitäisi ajatuksesta lasillisesta viiniä kotitöiden lomassa ja tässä tapauksessa todellakin vain ajatuksesta ;-)

Vitriinin asemaa toimittaa tämä vanhasta ikkunasta suunniteltu lasikaappi. Lähtökohtaisesti olen niin kyllääntynyt täyteen tupattuihin vitriineihin, mihin pitää saada sullottua jokainen turha esine, että suunnittelin asettelevani vitriiniin ruokatarvikkeita näkösälle. Ruokatarvikkeita tarvitaan kuitenkin koko ajan, enkä halunnut rasittaa vanhaa ikkunaa tarpeettomasti, joten oli parempi miettiä jotain kompromissiä, enhän ollut tehnyt ikkunalle mitään muuta kuin pessyt ja kiinnittänyt runkoon kiinni. Tällä hetkellä vitriiniin ovat löytäneet tiensä maustepurkit ja pentikin mukit tasseineen vieraita ajatellen, kolmas lokero täyttyy tattikulholla ja vitriini onkin täysi.

Sokkelin puuttuessa ovat erinäiset autoleikit löytäneet paikkansa kaappien alta.
 
Tänään olemme päässeet kylpyhuoneen purkamiseen ja siihen päättyvätkin tämän vuoden remonttiurakat. Kylpyhuone on oikeastaan vain semmoinen pikainen sivujuoni kaiken muun remontin päälle, onhan se kuitenkin hyvin rajallinen tila mitä työstää, eikä sitä tarvitse purkaa ihan maahan asti. Hieman haikea tunnelma tulee, kun miettii tuota jokailtaisesta hämyisestä pihasaunasta siirtymistä kliiniseen kovaan uuteen kylpyhuoneeseen.
 
Meidän tämän vuoden remonttiurakka tulee kestämään noin kuusi kuukautta ja yli puolet ajasta vesi on tullut vain kantovetenä sisälle. Vesi meille tulee jo keittiöön ja pikkuvessaan, mutta ainoastaan kylmänä, maalämpökoneet saapuvat tällä viikolla ja putkimiesten aikataulusta on kiinni milloin me saamme lämmintä vettä suoraan hanasta. Oikeastaan on jo ihan sama tuleeko sitä lämmintä vettä hanasta tällä viikolla vai kahden viikon päästä, olemme jo siedättyneet poikkeusjärjestelyihin.