Koti valmistautuu jouluun ja emännänkaapin maalausta.


Meille muutti syksyllä isäni Tyyne -tädin aikoinaan omistama keittiön kaappi. Tämä emännänkaappi oli ollut minulla jo vuosia työn alla. Vihdoin se pääsi taas oikeaan käyttöön keittiön kaapiksi ja todisti jälleen vanhojen puisten kaappien pitkäikäisyyden.


Alunperin kaapin väri oli kovin perinteinen: sinivihreällä pohjalla punaiset vetimet, mutta yhdistelmä oli minulle ehkä hieman liikaa. Väriksi valikoitui perinteinen vihreän sävy ja punainen sävy tuli pelkästään jouluisilla punaisilla somisteilla. Hioin pinnan rikki ja maalasin ensin pohjamaalilla ja sitten sävytetyllä Akvafloorilla, mikä on oikeasti lattiamaali, mutta pidän siitä myös kalustemaalina.


Maalina toimi se minun ykkössuosikkiyhdistelmäni huonekalujen maalaukseen, ensin pohjalle Colorian Exo tartuntapohjamaaliksi  ja sitten puolikiiltävä Colorian Akvafloor pinnalle. Tästä yhdistelmästä tykkään, sillä se jättää vanhoihin huonekaluihin tyypillisen puolikiiltävän pinnan ja tekee kovan ja kestävän pinnan, jotta ei varmasti tarvitse heti olla paikkamaalailemassa. Colorian maaleihin käy upeasti kaikkien valmistajien sävyt, joten rajattomista vaihtoehdoista tähän valittiin Uulan sisävärikartasta Niitty-sävy.


Erilaiset tontut valtaa kodin joulun alla ja tässä on Fimosta muotoilemiani tonttuja parin vuoden takaa. Jos innostut itsekin muovailemaan tonttuja, niin tekemäni ohjeen näihin löydät TÄÄLTÄ.


Hyllyn päältä löytyy myös tonttuovi ja pienen pieni postilaatikko, jotta viestien välittäminen tonttujen ja lasten välillä olisi helppoa.


Pienet mökit ovat joulukalenterinluukkuja ja joka päivä lapset saavat avata yhden mökin pohjassa olevan numeron perusteella. Tämä joulukalenteri oli löytö IKEAsta ja kiireisen kotiäidin korvike itse tehdylle joulukalenterille. Punalakkiset pehmeät tontut tarttuivat matkaan Tuurista.


Hyvää ja rauhallista joulunodotusta jokaiselle!

Rakkaudella,
Tiina