Paras perunasalaatti


Kuuluuko teilläkin perunasalaatti ruokapöytään, ainakin uutenavuotena ja vappuna? Perunasalaattireseptini on hioutunut aika täydelliseksi ainakin omasta mielestäni ja tässäpä teille sen ohje:

  • 2 kg kiinteitä perunoita
  • 2-3 vihreää omenaa
  • 4 maustekurkkua
  • 2 pientä punasipulia
  • 2 purkkia kermaviiliä
  • 2 dl majoneesia (pieni purkki Hjelmans majoneesia)
  • 2 rkl makeaa sinappia
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl mustapippuria
  • ruohosipulia koristeeksi


Pilko keitetyt yön yli jäähtyneet perunat, sekä omenat, maustekurkut ja sipulit, ja jätä palat hieman ronskimman kokoisiksi, kuin einesperunasaalaateissa tavallisesti on. Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon. Anna salaatin maustua viileässä. Tästä reseptistä tulee oikein reilu annos perunasalaattia.


Tiedättekö ne kaupan perunasalaatit? Omin käsin tekemä perunasalaatti muistuttaa niitä hyvin etäisesti ja kokeiltuasi kerran itse tehtyä, niin tuskin vilkuilet enää sen jälkeen kauppojen kylmäaltaiden einesperunasalaattien perään.

Ylemmässä kuvassa muuten vilahtaa Lapuan Kankureiden Ruut-kuosi.


Kevättä odotellen,
Tiina