Taatelikakun luotto-ohje


Taatelikakun rikas maku on monille tuttu joulunajan herkku. Tämä ihana makuelämys ei kilpaile ulkonäöllään, vaan maulla. Tästä ohjeesta sain siskoltani kuvakaappauksen vanhasta käsinkirjoitetusta ohjeesta ja toimii tällä hetkellä taatelikakun luotto-ohjeenani, koska on niin herkullisen mehukas.

200 g taatelia
2dl vettä
200 g voita
2 munaa
2 dl sokeria
1 dl kermaviiliä
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
3,5 dl vehnäjauhoja

Keitä taatelit pehmeäksi ja hienonna sähkövatkaimella. Sulata voi kuuman taateliseoksen joukkoon. Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi ja sekoita jäähtyneeseen taateliseokseen. Lisää myös kermaviili. Yhdistä leivinjauhe, vaniljasokeri, sooda ja vehnäjauho keskenään ja sekoittele jauhoseos varovasti käännellen taateliseokseen. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja aseta uunin alatasolle 175 asteeseen noin tunniksi.

Muista, että taatelikakkua ei kannata maistaa vielä samana päivänä. Mitä kauemmin kakku maustuu jääkaapissa, niin sitä parempaa siitä tulee. Malta siis mielesi ja kielesi ja odottele ainakin seuraavan päivään tai ylihuomiseen ennen maistamista.


Oikein ihanaa joulun odotusta juuri sinulle!

Terveisin,
Tiina