Valmistaudutaan raksakauteen.

 
Olemme valmistautuneet uuden raksakauden alkamiseen ja hipelöity raksapuolella vimpaimia ja vekottimia, kuin satukirjassa konsanaan. Dewalt ja sininen Bosch ovat olleet tarkemmassa testissä. Bosch tuntuu tutummalta, mutta Dewalt kiehtoo kovasti.
 

 
Näistä tulee meidän kylppäriin allastason jalat. Minuakin jännittää tuleeko siitä järjettömän ihana vai mielettömän ihana kokonaisuus. Toiveet on ainakin pilvissä.
 
 
Tulevassa ruokailuhuoneessa piti ottaa vain yksi väliseinä hirrelle, kunnes paljastui kovin kiiltävä ja ikävä yllätys. Ulkoseinien osalta piti päästä seinien tapetoinnilla, mutta eihän tuota höyrysulkua voinut tuonne rakenteisiin jättää.

 

 
Höyrysulkua ei siis missään tapauksessa pidä olla vanhan talon rakenteissa, eikä ainakaan kiinni hirressä.
 

 
Vanhan tapetin poisto muuttui seinän purkamiseksi hirrelle. Jossain vaiheessa on ollut ylellisyyttä ja jopa vaurauden merkki peittää hirsipinnat, joten näin pyrittiin toimimaan heti kun mahdollista.
 

 
Toisaalta kun suurempaa vedon tunnetta ei ole huoneessa hirsipintaisenakaan, niin eihän noita hirsiä ole syytä peittää. Olen kovasti ihastunut suunniteltua isompaan hirsipintaiseen alueeseen. Nyt vain siistimme seinät, poistamme naulat ja kaivamme sahanpuruliimaseoksen pois hirsien väleistä ja poistamme vaaleanpunaisen maalikerroksen. Kuivajääpuhallus olisi kiehtonut, mutta 100m2 hirsipinnan puhdistamiseen olisi pitänyt varata karkeasti noin 2 000 euroa, joten hiomme pinnat itse.
 
 
 
Tässä pieni rakennusmies poistaa omien sanojensa mukaan nauloja.