Olohuoneen remontissa sukelletaan rossipohjaan!

Raksa edistyy jälleen, mikä on ihanaa! Singeri on päässyt kylppäriin odottamaan seesteisempiä aikoja. Pahimpien kiireiden väistyessä se saa puutason, altaan ja hanan. Voi siis olla, että kylpyhuone on vielä hetken kesken :-D.

Sitten itse asiaan! Olohuone käy läpi muutosta, muovimatto saa väistyä pienin palasin. Kuumailmapuhallin ja lasta olivat minun mielestäni näppärimmät työkalut tähän hitaaseen hommaan.

Pinkopahvinaulojen poistoa ja aseet niihin.

Alapohjan lapioiminen ei tuntunut yhtään niin pahalta, kun kyseessä oli vain yksi huone! Onneksi saimme kärryt tuohon ikkunan alle lainaan. Helpottui työ kummasti.

Kestää hetken, ennen kuin tässä tilassa viihdytään taas koko perheen voimin. Eristeiden alla kaikki oli ok. Ilmanvaihto oli ollut riittävä ja lattian runko oli pysynyt terveenä. Lattian vinous johtui vain hirsitalon luonnollisesta painumasta.

Kuvassa ei valitettavasti näy, mutta tuossa savikerroksien, kivien ja metsän eri materiaalien alla oli kerros kattohuopaa. Onneksi rakenne oli kuitenkin kestänyt rakennusvaiheen ratkaisut. Kattohuopa ei ole oikea materiaali, eikä toimi oikein tuossa kohtaa rossipohjan rakennetta. Välillä mietin, kun tietyt keskustelualueet ovat täynnä vanhan rakennustavan ihannointia, että eivät ihmiset tuolloin olleet mitään rakennustaidon ylijumalia. Ehkä ennen ihmiset olivat vain tottuneempia työstämään puuta ja rakenteista tuli kestävämpiä, kun muovia ei ollut käytettävänä.