Ruokailuhuoneen sisäkatto raikastuu valkoiseksi.Pakkasaamu ihan aikuisten oikeasti, eikä vain juuri nollan alapuolella. Meillä on talon seinässä oleva ulkohana vielä eilen ollut käytössä ja nyt tietenkin tyhjentämättä. Nyt kaikilla peukut pystyyn, että se on säilynyt ehjänä! Talvi yllätti omakotitaloasujan TAAS! Sitten varsinaiseen asiaan, eli paneelikaton maalaukseen ilman mitään aasinsiltoja. Seinäjoen Värimiehiltä kipaisin tämän Colorian PaneeliPro kattomaalin kirkastamaan sisäkattojen ankeahkoa ilmettä.Mikäli joku vielä uskoo, että lakatun paneelipinnan maalaaminen on työlästä ja vaatii hiontaa, pohjamaaleja, useita maalikerroksia ja muita hassutuksia, niin älä usko enää moisiin höpöhöpö-juttuihin. Ammoisina aikoina lakatun paneelipinnan maalauksessa on saattanut olla haasteita ja tarinat elävät.


Maalasin meidän hääviikon alussa tulevan ruokailuhuoneen mäntyisen paneelikaton. Maalaus oli todella helppoa ja tuohon kaveriksi suosittelen esim. Anzan laaadukasta pensseliä.


Meillähän noita pensseleitä kuluu melkoinen määrä ja usein tulee sorruttua ostamaan niitä ihan halvimpia pensseleitä. Seinäjoen Värimiehillä myyjä kuitenkin suositteli minulle Anzan Platinum Black - pensseliä ja se oli loistava valinta. Se ei ruostunut vaikka unohdin pensselin pariksi päiväksi veteen likoamaan. Lisäksi se puhdistuu täysin puhtaaksi juoksevan veden avulla paljon meidän aiempia pensseleitä nopeammin, eli säästää vettä ja aikaa.


Tässä katto kerran maalattuna. Hääviikolla kun oli järkyttävä hyörinä ja kiire, niin toinen maalauskerta jäi odottamaan parempia aikoja. Ensimmäinen maalauskerta oli niin peittävä, että yleisilme ei jäänyt häiritseväksi.Tältä nurkkaus näyttää nyt. Kattoon on sudittu PaneeliPro ja seiniin Colorian öljyvahat, mutta kerron seinistä lisää joku toinen kerta. Tuon vaaleamman hirsipinnan kanssa on vielä ajatustyökin kesken.


Kalkkunoita ei pikkupakkaset näyttänyt häiritsevän, ne olivat skarppina ulkoilemassa ihan niin kuin muinakin aamuina. Meidän linnut ovat hitaasti kasvavia maatiaismixejä, joissa on pronssikalkkunaa ja mustakalkkunaa sopivana sekoituksena. Myös tehotuontakalkkuna löytyy näiden tipujen sukupuusta, minkä yhden munista kuoriutuvan kalkkunan valkoinen väritys paljasti.

Ihanaa ja touhukasta syksyn jatkoa sinulle!
(Ihan kohta saan jo toivotella mukavaa joulun odottelua <3).