Helppo ja nopea kesäruoka


Jokaisella perheella on varmasti kesän suosikkiruokia. Meillä nämä kesän suosikkiruuat ovat pyörineet paljolti Muurikan ympärillä. Muurinpohjalettuvinkit esittelin jo aiemmin ja nyt toisen kesäherkun, pyttipannun pariin. Tykkään nopeista ruuista, mitkä voi vain pilkkoa ja paistaa, ja oma varaationi pyttipannusta on juurikin sitä. 


Tässä on meidän pyttipannun perusruoka-aineita: kevätsipulit, suippopaprikat ja perunat. Lihaksi joukkoon eksyy yleensä kanaa tai makkaraa. Pyttipannuun kuuluu myös kananmuna, mutta meillä kananmunat nautitaan erikseen keitettynä.


Yleensä tykkään käyttää keitettyjä eilisiä perunoita, mutta siskoni vinkistä olen alkanut suosia myös pakastettuja lohkoperunoita. Kiireisessä arjessa pakkasessa otettu pussi lohkoperunoita on kuitenkin se nopein vaihtoehto, keitettyjen perunoiden puuttuessa.


Tavallisten sipulien ja paprikoiden sijaan käytän suippopaprikoita ja kevätsipuleita kahdesta syystä, niiden pilkkominen on helpompaa ja toisekseen ne saavat ruuan näyttämään paremmalta. Paistetut sipulirenkaat harvemmin ovat kovin esteettisen näköisiä :-D.


Ripaus suolaa ja hieman grillauskastiketta antavat tälle ruualle viimeisen särmän. Meillä on siis Muurikka kesäkeittiö kesäisessä ruuanvalmistuksessa. Alkuun ajattelin, että riittääköhän tuo Muurikka ja kuinka monipuolinen se on, mutta meidän helppoihin kesäruokiin se on kyllä ollut aivan täydellinen.  

Muistakaa nauttia loppukesästä <3.

Kesäterkuin,
Tiina