Mitä lastenhuoneen pintaremontti tulee maksamaan?


Tein teille laskelman siitä mitä meidän lastenhuoneen pintaremontti ja kalustaminen tulee maksamaan. En mene tässä postauksessani pintoja syvemmälle laskelmissani, mutta saatan tehdä sen vielä myöhemmin. Jokaisen talon perusteellisempi remontti on kuitenkin niin tapauskohtaista rakenteista riippuen, ettei hintoja pysty täysin vertailemaan suuremmassa remontissa. Nyt kuitenkin tiukka katselmus lastenhuoneen tuleviin menoeriin pintaremontin osalta.

Seuraavassa laskelmassa on hyvin vähän vanhoja kalusteita, mitä saatoimme ottaa hyötykäyttöön. Ainoastaan vanha lipasto kunnostetaan tätä tarkoitusta varten. Muutoin lastenhuone ja kalustehankinnat ovat vain odottaneet remonttia.

Coloria, Scion, Anza

Laskelma kaikista lastenhuoneen remontin materiaalikuluista

Pintojen käsittelyyn:
Maali puulattialle (Coloria Akvafloor , sävynä Tikkurilan J367) 3l = 65e
Maali hirsiseinille (Vernissaa + pigmenttiä + kananmunia) =50e
Maali kattoon (Coloria Greenline) 3l = 60e
Tapetti Scionin Animal Magic yhdelle seinälle 67e /rll x 3 = 200 e
Liisteri 20e
Maali oviin (Coloria Akvafloor) 1l = 24e
Maaleista puuttuu sävytyksen hinta! Piilokuluja tulee myös hanskoista, pensseleistä ja teloista.
=419 e

Huippukaluste, Veken Kaluste, Ikea


Kalusteet:
Ikea Stuva laatikosto 2 kpl 128 cm korkeita laatikostoja, ja 1kpl 64cm korkea = 330e
Koulupöydän alle 2kpl Stuva lipastoa = 140 e
Liimapuulevy koulupöydän tasoksi = 33e 
Keltainen Robin metallijakkara, (huippukaluste.fi ) =63e (sis.kuljetuksen)
Maali vanhalle lipastolle (Coloria Akvafloor) 1l = 24e
Ellen pieni kerrossänky 299e tarjouksessa (ovh 449e) + lisäturvalaita alasänkyyn 19e + sängynaluslaatikko 119e + patjat 100e
=1127 e

Tekstiilit:
Pussilakanasetit x2  (Ikea) = 30e
Pimennysverho (Jysk) = 35e
Ruohomattoa lattiaan ja ovisyvennöksen taustaksi 4m = 168 e
=233 e

Sessak Jack, bObles, Camu.fi

Valaistus:
Maapallovalaisimet itse tehden = 30 e
Yövalaisimet Sessak Jack mustana = 100e
=130 e

Muuta:
Kiipeilyotesarja  (Camu.fi)= 69e
Lelupussi x2 kpl (Emma's & Mama's) = 96e
Rengaskeinu roikkumaan katosta (bObles) =104e
Lisäksi näihin hintoihin voi tulla postikuluja.
=269 e
------------
Kaikki yhteensä 2 178 e


Yllä olevat hinnat ovat materiaalihintoja, joten jos maalaus ei ole sinun juttusi, etkä ainakaan halua tapetoida, niin hinta pompsahtaa tuosta vielä ammattilaisen osuuden verran. Voi olla, että työn teettäminen ammattilaisella on perusteltua, mikäli luottamus omiin taitoihin ei ole riittävä, eikä löydy palavaa halua oppia tee se itse - remontteja. Laskelmasta puuttuu myös sisustussuunnittelijan osuus, mitä kovin lämpimästi suosittelen käyttämään. Pintaremonttiin monesti halutaan lisätä myös lattiamateriaalin uusiminen, sekä mahdollisesti uudet listat, mitä esittämässän laskelmassa ei ollut mukana. Lattioiden uusiminen tulee maksamaan materiaalien osalta 20m2 huoneeseen minimissään noin 300 e ja jos haluaa lankkulattiat, niin on hyvä varautua sijoittamaan lattioihin 500-800 e, sekä lankkujen käsittely. Lisäksi saatetaan tarvita putkimiestä paikalle muutostöiden ajaksi, jos huoneessa on patteriverkosto ja pintojen remontoiminen sitä vaatii.


Lastenhuoneen kalustuksen ja pintaremontin maksaessa hieman yli 2 000 e, huone on kokonaisuutena vielä melko edullinen, missään kohdassa ei ole menty ihan överiksi, mutta kaikki tarpeellinen on kuitenkin hankintalistalla.


Mistä rahat?


Meillä remonttiaikataulu on niin tuskallisen hidas, että lainaa ei ole tarvinnut ottaa tähän projektiin. Kaikille tämä tapa ei kuitenkaan sovi ja halutaan edetä nopeasti ja saada mahdollisimman pian tavarat oikeille paikoilleen, huolimatta siitä, että pankkitilillä ei näyttäisikään olevan riittävästi rahaa. Lämpimästi suosittelen ottamaan tarvittaessa yhden lainan samasta paikasta, sillä monta pientä lainaa voivat rasittaa taloutta kohtuuttomasti. Hyvä rahan käytön suunnittelu on tärkeää, eikä kukaan varsinaisesti halua ajautua tilanteeseen, missä joudutaan tinkimään perustarpeista pintaremonttilaskujen myötä.


Remonttia tekevänä bloggaajana minulle esiteltiin suomeen rantautuneen norjalaisen Komplett Bankin toimintaa, missä erityisen hyvältä kuulosti seuraava lause:  "Ei määriteltyä laina-aikaa, voit maksaa takaisin milloin vain."  Tosin korot ja kulut he veloittavat kuukausittain, joten ihan niin "maksat kun jaksat" -ajattelua ei tämäkään pankki voi harrastaa, mutta onhan se mukava tietää, että voi itse päättää maksavansa vain korkoja ja kuluja muutaman kuukauden, yllättävien tilanteiden sattuessa eteen. Näitä yllättäviä tilanteitahan tulee kaikissa perheissä, jos vaikka tiskikone sattuu yllättäen poksahtamaan *koputtaa puuta*, eikä käsin tiskaaminen aiheuta ilon pilkahduksia.


Vaatimukset joustoluoton myöntämiselle


Joustoluotolle ei vaadita takuita, eikä sen saaminen ole kovin mutkikasta, eikä vakuuksia vaadita, mutta sinun pitää täyttää seuraavat edellytykset:

- 23 vuoden ikä
- olet asunut Suomessa viimeiset 36 kk
- luottotietosi ovat kunnossa
- sinulla on säännölliset tulot

Voit käydä testaamassa TÄÄLLÄ, minkälaisella korolla Komplett Bank tarjoaa lainaa sinulle. Saat lainatarjouksen, mikä ei ole vielä sitova, joten puhtaasti testimielessä voit lähteä tutkimaan asia.