Kun remontin tekeminen tökkii.


Moni remontoija tietää, että talvikuukausina ei raksa maistu. Kylmät ja pimeät kuukaudet vie ihmisen mieluummin talviunille kuin tsemppaa remontin pariin. Meillä aktivoidutaan yleensä vasta maaliskuun alussa ihmettelemään, että miten remonttia jatkettaisiin. Tyytyväisenä siis edelleen nukutaan talviunia ja odotellaan kevätaurinkoa ja lämpimämpiä päiviä, jolloin ulko-ovea voi huoletta pitää auki purkutavaran pihalle kantamisen ajan ilman, että koti viilenee liiaksi samalla. Tietenkin se omassa takaraivossa tökkii, kun mitään ei tapahdu, mutta toisaalta olen oppinut, että aina se raksainto sieltä taas löytyy kevätauringon myötä.Polttopuihin liittyy se, että ystäväni piipahti miehensä kanssa auttamassa meitä tämän vuoden remonttiurakan aloittamisessa pönttömuurin purkamisen merkeissä. Pönttömuuri ei enää tule mahtumaan omalle paikalleen remontin myötä, sillä kattoa on pakko laskea ja tulisija kohoaa liian ylös. Anna kirjoittaa Knuuttilanmäellä -blogia ja tästä purkureissusta voit lukea TÄÄLTÄ! Meidän vanha pönttömuuri tulee näkymään toivottavasti vielä Knuuttilanmäki -blogin makuuhuoneessa kauniina tulisijana. Pientä jännitystä on ilmassa siitä miten upean kodin Anna miehensä kanssa onnistuu luomaan vanhaan koulurakennukseen Keski-Nurmossa.


Ensi kesänä meillä tehdään yläkertaan yhtä makuuhuonetta ja sitä aloitellaan aika tyhjin ajatuksin. On pakko ensin purkaa, tsekata rakenteet ja sitten vasta luoda suunnitelmia, sen mukaan mikä on mahdollista. On jo selvää, että katossa ei tällä hetkellä ole riittävästi eristeitä, eikä myöskään kunnollista tuuletusta, joten niistä aloitetaan.  Tästä aiheesta lisää, kun olemme päässeet tästä remonttijumista yli ja päästään toden teolla alkuun.


Nähdään taas pian, meidän keittiöön on muuten suunnitteilla aika mielenkiintoinen taulu yhteistyössä Seinäjoen Kierrätyskeskuksen kanssa, joten siitä lisää heti, kun pääsen toteuttamaan pääni sisällä olevan mielikuvan keittiön tilataideteoksesta.


Nähdään pian,
Tiina