Perinteisen maksalaatikon resepti


2,5dl puuroriisiä
nokare voita
3 dl vettä
1,2dl maitoa

60g / 1 kpl sipulia
nokare voita
1 kananmuna
350-400 g jauhettua naudan maksaa
4 rkl siirappia
2 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria
2 tl meiramia
2dl rusinoita


Lisää veteen pari nokaretta voita ja lisää riisit kiehuvaan veteenn. Keitä puuroriisiä vedessä noin 10 minuuttia tai niin kauan, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja keitä riisipuuroa 30-40 minuuttia, kunnes puuro on melkein valmista, mutta kuitenkin vielä hyvin löysää. 

Paista sipuli voinokareessa ja lisää paistettu sipuli, sekä kaikki muut ainesosat löysään riisipuuroon. Kypsennä 180-200 asteisessa uunissa runsas tunti, itse kypsennän laatikkoa noin 1h ja 15 minuuttia. 


Tässä minun hyväksi testaamani maksalaatikko, mitä tullaan tarjoilemaan meillä tänäkin jouluna ja otettu aikoinaan ylös keittokirjasta, mikä oli ajalta ennen sähköuunia, sillä kirjassa ei ollut edes sähköuunin lämpötiloja. Ohje on hieman sovellettu nykyhetkeen ja elämään sähköuunin kanssa. Mikäli tarjoilet laatikon saman päivän aikana, niin laittaisin varoen valkopippuria, mutta yön yli levännyt laatikko on tasoittanut valkopippurin maun. Oikein mukavia joulunvalmisteluhetkiä!

Lämpöisin terveisin,
Tiina