Toukokuussa purettiin...

Toukokuun alku oli meille yksi käännekohta, silloin nimittäin ilmat olivat sen verran lämmenneet, että raksailu saattoi alkaa toden teolla. Keittiö ja keittiön yhteydessä olevat kolme pientä tilaa: pikkuvessa, siivouskomero ja extra-tila, mistä muotoutui meille pyykkitila, menivät purkuun. Rakenteet piti päästä keittiöstä tarkastamaan, eli toisin sanoen repiä koko keittiö auki tarkastaaksemme keittiön alimpien hirsien kunto. Keittiön lattia oli pahasti vino ja odotimme jonkinmoisia ongelmia. Ongelmiahan ei sitten onneksi ilmentynytkään, vaan kaikki rakenteet olivat odotettua terveempiä.


Tämä pieni suloinen vihreä sisustuselementti oli sijoitettu kodissamme keittiön nurkkaan ilman mitään suojaa tai seiniä tms. Lämmityskattilaan ei myöskään oltu liitetty mitään varaajaa, joten lämmintä vettä riitti suurin piirtein niin kauan kuin tuli paloi pesässä :-).


Iäkäs herttainen pariskunta kävi purkamassa vanhat kaapistot kesämökilleen ja meidän oma purku-urakka saattoi alkaa: laminaatit, laminaatin alle tuleva materiaali, lastulevy, puulattia, paksu kerros erilaisia eristemateriaaleja: purua, kutteria, hiekkaa, kiviä, sanomalehtiä, olkia yms., saivat kaikki pikku hiljaa väistyä. Vesikiertoinen patteriverkosto purettiin myös jo keittiön osalta pois, sekä vanhat vesi-ja sähkötyöt muutoinkin. Tältä ajalta on päällimmäisenä mielessä kaikki lika ja pöly, sekä hengityssuojainten kokoaikainen käyttö, myös kottikärryjen hallinta tuli taas tutuksi. Olimme joka ikinen ilta todella likaisia hipsiessämme pihasaunaan. Juoksevaa vettä ei tullut sisälle toukokuun alun jälkeen, ja pihasauna oli meille jokapäiväinen ilo.
Keittiön purkua.

Keittiön purkua.

Keittiön purkua.
 
 
 
 

Ei me emme asuneet asunnossamme ensin vuotta ennen remontteja vaan puolitoista kuukautta.

Ensi numerossa jälleenrakennuskautta, elikkäs kesäkuuta ....