Liitutaulumaali = maali+saumalaastijauhe.8dl maalia + 1dl saumalaastijauhetta= liitutaulumaali
Älä ole mainonnan uhri, vaan tee itse liitutaulumaalisi. Paitsi jos tarvitset maalia hyvin pienen määrän, eikä kaapistasi löydy maalia, eikä saumalaastijauhetta, niin on ok olla mainonnan uhri.
1.Ota maalipurkki kynsiisi ja sekoittele saumalaastijauhetta sopivassa suhteessa siivilän läpi. Näissä minun askarteluissani pieni rustiikkisuus on vain plussaa, joten sekoitin saumalaastijauheet ihan vain lusikalla ja jauhetta lisäsin melko ronskisti kerralla.
2. Maalaa tarvittava määrä kerroksia.
3. Liiduta, eli hankaa liitua kyljellään koko alueen yli ja pyyhi pois. Liidutus on tärkeä vaihe, mikäli liitutaulupintaa halutaan käyttää useammin kuin kerran, älä unohda!Hupsista, vähän innostuin. Välillä unohtuu, että tarvitsen nykyisin kotiäitinä askartelumateriaaleja vain oman perheen tarpeisiin, en koko luokalle :-).

Mikäli tarvitset mahdollisimman hyvälaatuista ja paakutonta liitutaulumaalia, vaikkapa ovien maalaukseen niin seuraavat niksit auttavat sinua parhaan mahdollisen liitutaulumaalin valmistamiseen:
-Voit sekoittaa jauheen ensin mahdollisimman pieneen nestemäärään, vesiohenteisissa maaleissa veteen.
-Lisää jauhetta vain vähän kerrallaan.
-Sekoitus porakonevispilällä vähentää paakkuja oleellisesti.
-Maalin voi sekoittaa pieneen määrään soveltuvaa nestettä. Vesiohenteisiin maaleihin vettä, liuotinohenteisiin öljyä tai tärpättiä.
-Maalin voi lopuksi myös suodattaa sukkahousujen läpi, jolloin lopputulos on taatusti paakutonta.Coloria Greenline on oikeasti aika paljon enemmän kuin askartelumaali, mutta koska tämä on hajuton ja hyvin levittyvä, niin tykkään käyttää myös askarteluihin. Ensi kesän remontissa tulen maalaamaan Greenlinellä seiniin ja kattoon tulevia hirsipaneeleja. Muovittomuus, ekologisuus ja hengittävyys ovat tärkeitä pointteja tässä maalivalinnassa.


Ihanaa pääsiäisen odotusta!