Olohuoneen alakerran kaikki koolaukset valmiina.

Raksa on saanut uutta tuulta purjeisiin ja nyt mennään lujaa tulevan kaksikerroksisen olohuoneemme remontissa. Vanhoja seiniin piirrettyjä tekstejä sentään maltamme tutkia ja niistä selviääkin, että taloa on rakennettu 1800-luvulla. Valitettavasti viimeisistä numeroista ei meinaa saada selvää.Tämä kohta seinästä jätettiin koskemattomaksi ja vielä pohdimme miten parhaiten säästämme nuo kohdat. Pitäisikö laittaa lasi päälle vai peittää teksti turvaan valolta vaikkapa taulun taakse?
 
Viime syksynä nämä maisemat avautuivat olohuoneemme sohvalta hieman eri näköisinä kuin nyt. Katselin tuolloin sohvalta kattoa ja tuntui hienolta idealta ottaa tuo olohuoneen yläpuolinen kylmä ullakkotila osaksi olohuonettamme. Olohuoneesta tehdään nyt täysikorkeaa tilaa aina vesikattoon asti. Korkeaa tilaa tullaan kuitenkin hyödyntämään ja rakentamaan nukkumaparvi yövieraille olohuoneen toiseen reunaan. Sohvalta tulee jatkossa näkemään ylös vinokattoon asti ja nuo massiiviset kattohirret jäävät näkyviin katseenvangitsijoina. Kalkkunan aitaelementtejä hakiessani kävin myyjän taloremonttia kurkkaamassa ja olohuoneen kohdalla nainen osoitti huoneen kattoa ja kertoi välikaton poistuvan remontin yhteydessä ja tilasta tulevan täyskorkeaa. Niinpä niin, juuri kun kuvittelin meidän tekevän jotain tosi persoonallisia rempparatkaisuja, niin satunnainen ihminen tekee juuri samoin.
 
 
Ulkoseiniin laitetaan asianmukaiset pellavatilkkeet hirsien väliin. Pellavarive sopii tähän tarkoitukseen parhaiten ja työstäminen on helppoa. Meillä käytössä tosin ihan pellavaeristelevystä revityt suikaleet.
Timpurin työt on alakerrassa tehty. Tästä eteenpäin työstämme alakertaa itse eteenpäin. Koolaukset halusimme jättää ammattilaiselle.


Levyjen alta paljastui vanha oviaukko tällä seinällä, joten emme voikaan jättää kyseistä väliseinää hirrelle. Seinään tulee hirsipaneeli koolausten päälle, aivan kuin ulkoseinän sisäpinnallekkin ja hirsipaneeli jatkuu tuossa aina oviaukon yläreunaan asti, jolloin seinä jatkuu taas hirsipintaisena. Olemme kiitollisia ripeän timpurimme työpanokseen. Työt edistyivät ripeästi ja toivotulla tavalla. On ilo jatkaa hänen kanssaan tästä eteenpäin.