Puhallusvillan puhaltaminen rossipohjaan.

 
Palaako meillä? Onneksi vain sankempaa pölyä puhallusvillan puhalluksesta.

 
Tämä matonen johtaa...

 
...Lautamäen kyläkaupan puhallusvillarekkaan. Kannattaa udella näiltä tarjousta mikäli asut kohtuullisen matkan päässä Luopajärveltä.

 
Tämän vuoksi meille tulee villat puhallettuina. Puhallusvilla kaadetaan rekan sisällä koneeseen, mikä hajoittaa massan ja puhaltaa sen letkua pitkin oikeaan osoitteeseen ja kaikki tapahtuu perin siististi ja nopeasti.  Aiemmin itse puhaltaneena siivoilin vielä vuoden päästä puutarhasta puhallusvillakökköjä, eikä se nyt järin miellyttävä kokemus ollut muutoinkaan. Mikäli kuitenkin olet viimeisen päälle TSI-mies tai - nainen, niin muista hankkia kunnolliset hengityssuojaimet tähän hommaan.
 
 

 
Puhalluvillaa puhalletaan (Ekovillan ohjeiden mukaan) +50% ylitäyttöä ulkoseinien viereen ja +30% ylitäyttöä muutoin kauttaaltaan. Otimme ulkoseinän viereen +100% ja muutoin +30%. Seiniin voi laittaa valmiiksi merkit mihin asti haluaa puhalluksen yltävän, niin  puhaltajan on helppo toimia.
 
 
 
Putkien alta ja vierestä on hyvä tiivistää käsin, jotta ei pääse syntymään kylmäsiltoja. Muutoin voi tiivistää päältä mekaanisesti sopivalla työkalulla tamppaamalla. Yrittäjälle vinkiksi, että sopivan tamppaustyökalun jättäminen lainaan olisi erinomaista asiakaspalvelua. Puhallusvillan tiivistäminen jää usein asiakkaalle.
 
 

Puhallusvilla tiivistetään koolauksien tasolle, mielellään mahdollisimman huolellisesti. Itse puhallusvillan puhaltaminen tapahtuu hetkessä, yhden huoneen puhallus vei reilusti alle tunnin rekan saapumisesta pihaan.


Koolauspuut puhdistetaan näkyville, niiden päälle ei saa jättää villaa. Kuvassa näkyy vielä hienosäätöä kaipaavia kohtia, missä villa on liian matalalla.

Nauttikaa ihanista kesäpäivistä!

Selluvillaterveisin,
Tiina