Havupukin tekoa!


Mukavaa joulunodotusta sinulle! Ei ole enää montaa yötä jouluun. Heitän havupukin vinkiksi niille, joilla on aikaa viime hetken koristeille ja havuja saatavilla. Tarkemmat ohjeet löytyy alempaa tästä postauksesta.
Koitin tehdä teille vähän jouluisempaa kuvaa lumisateineen kaikkineen. Oikeastihan täällä tulee taivaalta ainoastaan vettä ja untuvatakki on päällä ainoastaan sen vuoksi, että kalenteri väittää meidän olevan joulukuussa.Tässä alkuperäinen inspiraation lähteeni Jalasjärven kansalaisopistolla. Olen muutamana kertana mummoharrastuksissani (matonkudonnassa) tavannut erään luovan ja monitaitoisen opettajan, jonka kainalosta bongasin tämän pukin. Marja-Leena esitteli minulle pukin ja lupasi myydä rungon omiin kokeiluihini. Siitäpä se idea sitten lähti...Toisen DIY- bloggarin Miian kanssa otettiin pukit käsittelyyn. Marja-Leenan ohjeiden mukaisesti ensin tehtiin häntä ja sarvet, sitten jalat ja selkä, ja lopuksi pää. Mikäli käytät tätä ohjeena, niin nuo pukin rungon sarvet on tehty sähköjohdosta. Rungon tekeminen kannattaa, sillä havuja on helppo kiinnittää runkoon ja sen voi käyttää uudelleen vuoden päästä. Havujen sitomiseen on käytetty sitä ohutta rautalankaa, eli kukkalankaa.

Eipä tuossa höpötellessä paljoa vaihekuvia tullut napsittua, onneksi näistä Miian kuvista sain vähän lisäapua kuvitukseen, mutta pukit valmistuivat vauhdilla. Ehkäpä ensi vuonna valmistuu viimeistellympiä kavereita. 

Siskonpaneelisopan DIY- ja LIFESTYLE- juttuja seuraat helpoiten tykkäämällä Siskonpaneelisopan Facebook-sivuista.


Kaipaatko jouluusi vielä lisää huikeita DIY-ideoita? Niitä löytyy kasapäin Kotopirkoista.

Seuraavaksi tänne tupsahtaa jotain todella perinteistä askartelua ja siihen hyvät ohjeet ja vinkit, joten nähdään pian!