Näin me tehtiin saippuaa!

Tässä yksi itse tehty joululahjavinkki:

Näin helppoa on saippuoiden valmistus:
Vaihe 1. Sulata massa mikrossa.
Vaihe 2. Lisää halutut tuoksut, värit ja muut lisukkeet massan joukkoon.
Vaihe 3. Kaada sopivaan muottiin.
Vaihe 4. Irrota jähmettynyt saippua muotista ja pilko tarvittaessa pienempiin osiin.



Saippuoiden teko oli yllättävän helppoa, kun vain heittäytyi mukaan. Valmis saippuamassa ja muut tarvikkeet tulivat Lahtisen Vahavalimosta, . Porkkanauute ja White Rose tuoksu, sekä karpalon- ja mansikansiemenet ja kuivattuja ruusunnuppuja tuli myös Lahtisen Vahavalimon valikoimasta. Omasta kaapista tuli erilaisia mausteita, kahvia ja pieniä muovileluja, sekä luffasieniä.

Saippua muuttui sulaksi massaksi hetkessä mikrossa ja jos lopputulokseen oli tyytymätön, niin saippuan saattoi sulattaa uudelleen ja lisätä mausteita ja /tai tuoksuja. Valoimme saippuaa tyhjiin saippuamassarasioihin, silikonimuotteihin, maitopurkkeihin, rahkapurkkeihin ja luffasaippuat valmistui kätevimmin Pringles-tuubeihin. Vasemmassa reunassa näet joulusaippuaa, johon on sekoitettu glögimaustetta, kahvia, kaakaota ja kanelia. Joulusaippuan vierellä on jähmettymässä punainen saippua, johon on lisätty karpalonsiemeniä ihanaksi kuorivaksi lisäksi. Keskellä näkyy Pringles- tuubista paljastuva luffasieni, mikä on värjätty punaiseksi. Oikealla näkyy maitopurkista kuorittu kahvisaippua, mikä poistaa keittiökäytöstä käsistä hajuja tehokkaasti.

 Vasemmalla näkyy jouluista kahvisaippuaa paloiteltuna. Keskellä on rahkapurkkiin valettu Simpson's -saippua, mihin on lisätty hieman porkkanauutettu ja saatu aikaan hento vaaleankeltainen sävy. Oikealla on jouluista glögisaippuaa. Mikäli käytät mausteita , kuten kaakaota, kahvia, kanelia ynnä muita vastaavia, niin niitä saa tosiaan aika reippaalla kädellä laittaa massan sekaan, jotta tuoksuvat todella joululta valmiina saippuoina. Yhden massa teimme uudelleen sillä valmiina kahvisaippuat eivät tuoksuneet mielestämme riittävästi. Leivontaan tarkoitetut värit eivät toimi saippuan värjäyksessä. Käytä saippuavärejä tai mausteita (curry, kaneli ymv) värjäykseen.
Piece by Piece- blogin Miian kanssa askarreltiin näitä yhdessä ja linkistä löydät Miian postauksen aiheesta! Oltiin kovin tuottoisia näiden saippuoiden kanssa ja vielä jäi paljon kivoja yhdistelmiä kokeilematta. Oli todella helppoa tämä saippuoiden valmistaminen ja tuossa keskellä näkyy oma suosikkini: luffasaippuat. Miten kiva näitä onkaan kääräistä jouluviemisiksi! Ehkäpä me jo ensi jouluksi keittelemme itse saippuamassaa.
Postaus on tehty yhteistyössä Lahtisen Vahavalimon kanssa!
P.S. Blogiani voit helpoiten seurata Facebookissa tai Instagramissa Siskonpaneelisoppaa nimimerkin alta.