Sanomalehtiseinää ruokailutilaan ja ylihoitajattareksi Sortavalaan.
Tolkuttoman pitkään, eli melkein vuoden venynyt ruokailutilan muutos on vihdoin loppusuoralla. Tilan yksi seinä tapetoitiin ja se haluttiin tehdä olohuoneen alapohjan remontin yhteydessä löytyneillä vanhoilla sanomalehdillä. Tämä siksi, että sitä täysin oikeaa tapettia ei löytynyt ja siksi, että näin saimme tilaan juuri halutunlaista tunnelmaa. Seiniin tallentui aitoa historian havinaa ihan 20-luvulla eläneen talon väen muistilapuista ja piirustuksista lähtien.Huonokuntoisista lehdistä saattoi leikata talteen hyväkuntoisia kohtia ja tallettaa historiaa seinälle näkyviin. Samaa ajatusta hyödynnettiin jo vessassa ja nyt jatkoimme saman idean kanssa myös ruokailuhuoneessa. Mikäli olisin tapetoinut enemmän kuin yhden seinän, niin olisin valikoinut enemmän tasaista tekstiä ja vähemmän kuvia ja mainoksia ja hakenut seinään rauhallisempaa yleisilmettä.Tapetoimme tasoitetapetin päälle, jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä. Ohuen sanomalehden läpi olisi paistanut helposti alla olevat värisävyt.

Meillä tapetoitiin sisäväliseinää ja näin ollen hengittävyysasioita, eli kosteudensiirtymisiä rakenteissa ei tarvinnut miettiä. Mikäli asut vanhassa hengittävässä talossa ja sanomalehtitapetti tulee ulkoseinään, niin kannattaa katsoa kaikki materiaalivalinnat huolella hengittäviksi.


Ruokailutilaa tapetoitiin jopa vuoden 1919 lehdillä, kun vessassa olimme käyttäneet paljon tuoreempia lehtiä. Taloamme on rakennettu ja remontoitu osissa ja lehtien vuosiluvuista saattoi päätellä milloin lattiaa on tehty.Tapetoinnissa kului todella aikaa, sillä käyttökelpoiset lehtien palat saattoivat olla melko pieniäkin ja osittain sen vuoksi, että jämähdin lukemaan näitä mielenkiintoisia uutisia. Erityisesti työpaikkailmoitukset ja mainokset olivat huikeita sukelluksia historian syövereihin. Listatkin on vihdoin seinässä asti. Niistä lisää seuraavassa postauksessa.

Facebook-sivuani pääset tykkäämään TÄSTÄ!