Englanninlakritseja avainnauhaan!



Oletko koskaan nähnyt englanninlakuiksi muotoiltuja "helmiä". Niistä saa katseen kiinnittävää kaulanauhaa , avaimenperää tai muuta vastaavaa. Jämäpaloista voi pyöritellä helmiä.



Englanninlakritsien kiinnitys sopivan matkan päähän toisistaan sujui helpoiten kuvassa näkyvällä tavalla. Sitomiseen käytetty naru on kapeaa ja joustavaa korujen valmistukseen tarkoitettua mustaa narua.




Ennen joulua testailin Fimoja CCHobbyn yhteistyössä ja käsistäni syntyi pieniä tonttuja. Nettikaupasta löytyy hyvä valikoima Fimoja. Testaukseen päätyi nyt myös englanninlakritsein somistettu kaulanauha. Englanninlakritsien teko on helppoa ja ne soveltuvat ensimmäisiksi massakokeiluiksi loistavasti.



Käytin Fimo professionalia ja massan työstäminen sopivaksi vaati todella voimaa. Viinipullo paljastui oivaksi kotoa löytyväksi työkaluksi massan pehmittämiseen. Massan työstämisessä kannattaa muistaa, että valkoista massaa ei kannata työstää värillisen jälkeen samassa kohdassa.


Massan voi kaulia sopivan paksuiseksi ihan viinipullollakin "näppituntumalla". Varmasti oikean paksuista levystä sai asettamalla sopivan paksuiset puikot levyn molemmin puolin. Ensimmäiset kerroslakritsit saivat reiän brutaalisti keskelle "karkkia", mutta tämä ei miellyttänyt silmää, joten lähdin tutkimaan muita tapoja.



Seuraavat kerroslakut saivat reiän vinottain lakritsin sisään. Kokeilin myös korupiikkien upottamista lakuihin.



Jämäpaloja syntyi melkoisesti ja kaikki englanninlakritsien tekoon enää kelpaamattomat palat rullasin vain pötköksi, paloittelin , pyöritin ja tökin sukkapuikolla reiän keskelle. Fimot kovetetaan uunissa paketin ohjeen mukaan ja askartelut voi vielä viimeistellä hiomalla vesihiomapaperilla ja lakkaamalla Fimon omalla lakalla.

Oletko jo löytänyt Siskonpaneelisopan facebook-sivut? Käyhän tykkäämässä sivuista täällä. Sivuilla näet aina linkit uusimpiin TeeSeItse-postauksiin , sekä kodin remontointia ja sisustamista seurataan blogissa myös tiiviisti.