Perintövaatekaapin maalaus ilman tylsää hiomista.Täyspuinen isäni Tyyne-tädin aikoinaan omistama kaappi, mikä on ollut viimeiset vuodet täysin ilman käyttöä ja rakkautta, muutti nyt meille ja sai uuden ulkoasun edellisten maalikerrosten päälle. Kaappi on ollut pitkään käyttämättä, johtuen muun muassa siitä, että täyspuisena se painaa kuin synti ja vaatii useamman ihmisen siirtämään itseään.
Kaappi oli ollut aiemmin myrkynvihreä ja viimeksi tummanruskea. Nyt kaappi sai puuterisävyn X470 pintaansa. Purkissa sävy näytti aivan vaaleanruskealta, mutta kaapissa isona pintana sävy on selkeästi haalean punertava. Valikoin tähän postaukseen eri valaistuksessa olevia kuvia, jotta näkisit tuon kauniin sävyn sen kaikissa muodoissa ja valaistuksissa, mikäli harkitset sitä myös omaan kotiisi. Kiitos InHouse Designin Ulla-Helenalle, joka valitsi tämän ihastuttavan sävyn makuuhuoneeseemme.
Ei ollut tarkoituksenmukaista poistaa automaattisesti kaikkia maalikerroksia ja nyt puinen kaappi sai saman käsittelyn, kuin minkä puulattia tulee kokemaan: puhdistin kaapin huolella ja maalasin Colorian Exo tartuntapohjamaalin alle, minkä päälle pensselöin Colorian Akvafloorin.Kalusteisiin suositellaan luonnollisesti käytettäväksi kalustemaalia, mutta tässä tapauksessa oli järkevää ja säästeliästä käyttää juurikin tuota lattiamaalia, sillä lattiaan tullaan käyttämään jonkin verran samaa maalia ja sävyä kuvioiden tekemiseen. Edullisempaa käyttää samaa maalia mahdollisuuksien mukaan, kuin ostaa montaa purkkia. Olin todella tyytyväinen tähän valintaan. Pinta muistutti hyvin paljon kaapin aiempaa maalipintaa: kiiltävä, kova ja kestävä.
Edelleen on monella se käsitys, että uudelleen maalaus edellyttää kaikkien vanhojen maalikerrosten poistamisen, mikä on mm. peiliovien kohdalla hankalaa ja aikaa vievää ja lisäksi voi vahingoittaa puuovien kauniita uria. Kannattaa siis harkita uudelleenmaalauksessa niitä vaihtoehtoja, mitkä ovat helpompia ja hellävaraisempia huonekalun pinnalle. Chalk Paint -maalien suuri suosio perustuu tähän, että pohjatöitä ei tarvita ja mukavuudenhaluisena on kiva valita juuri se maali missä pohjatöitä ei tarvita, eikös vain? Chakl Paintit eivät kuitenkaan ole ainoita helppoja ja hiontavapaita ratkaisuja, esimerkiksi Exo + Akvafloor yhdistelmä on helppo ja saa aikaan paljon pitkäikäisempää ja kestävää pintaa aikaiseksi ja ovat lisäksi tuoksuttomia. Käytän siis mielelläni Exoa maalin alle ja hieman huijaan tylsissä pohjatöissä.


Ensi viikolla jatkuu samoista maaliaiheista. Kerron tuolloin tarkemmin miksi lattian maalaukseen tarvittiin ristilaseria.

Täällä odotellaan parhaillaan listakuormaa saapuvaksi. Meille tulee tänään sata metriä listaa ja paneelia pihaan ja ne on tarkoitus maalata kahdesti viikonlopun aikana. Kiirettä pitää ja toivotaan aurinkoisia kelejä. Mitä teillä tehdään viikonloppuna?

Syysterkuin,Mikäli pidät blogini sisällöstä, niin tutustuhan myös blogin Facebook-sivuun täällä!