Lattiaan maalattu räsymatto.


Makuuhuoneeseen haluttiin kivoja erilaisia yksityiskohtia ja tämä lattiaan maalattu matto oli yksi niistä. Maalipurkkeja availtiin tiuhaan, jotta tämä eri värien kaunis yhdistelmä oli valmis ja räsymatto saanut raitansa.Me pääsimme elokuussa vihdoin vaiheeseen, että saatoimme maalata makuuhuoneen lattian. Kellastuneen lakatun lautalattian maalausta olinkin jo odotellut. Colorialta tiedustelin maalausneuvoja ja päädyimme käyttämään Coloria Exo tartuntapohjamaalia, sillä olimmehan jo viime kesänä maalanneet aineella levyjä mitä ei ole edes tarkoitettu maalattaviksi ja Exo oli tarttunut niihinkin. Lämmöllä suosittelenkin Exoa kaikkiin haastaviin pintoihin tai jos muuten vaan haluat jättää hionnan välistä ja päästä vähän helpommalla.


Exoa olisi saanut myös valmiiksi sävytettynä, mutta koska lattiaan tuli useampia sävyjä, niin valitsimme pohjamaaliksi valkoisen.


Lattiamaaliksi oli valikoitunut Colorian Akvafloor ja se telattiin lattiaan kolmesti lyhytnukkaisella telalla. Keskelle lattiaa rajattiin InHouse Designin suunnitelman mukaisesti oven levyinen alue. Rajattuun alueeseen oli tarkoitus maalata räsymatto. Mikäli löysit nyt vasta blogiini, niin voit kurkistaa InHouse Designin meille tekemän makkarisuunnitelman TÄÄLTÄ!Räsymaton raitojen tarkka rajaus tuntui melkein mahdottomalta, sillä meillä ei ollut vanhoissa seinissä enää mitään suoraa kohtaa, mistä olisi voinut tarkasti katsoa etäisyyksiä. Hirsiseinät elää ja aaltoilee seinissä sen verran paljon, ettei niistä ollut apua ja seinissä olleet listat oli poistettu seinien maalauksen tieltä jo kuukausia sitten. Oli siis aika hankkia uusi työkalu työmaalle ja kotiimme muuttikin ristilaser. Voi miten helppoa oli teippailla kuviota tuon apuvälineen kanssa.


Lattian maalauksesta tuohon maton reunaan oli jäänyt kolmesta maalikerroksesta tuntuva raja teipin reunaan. Halusin välttää maton kanssa korkeiden rajojen syntymistä teippauksia vasten ja tein teippaukset uudelleen jokaiselle maalauskerralle. Siirsin myös teippauksia joka kerta joitakin millejä sivuun edellisestä kerroksesta, jotta sain korkeita maalirajoja häivytettyä. Lopputuloksessa tämä ei näy mitenkään, joten onnistuin maalauksen kanssa. Sävyinä tässä käytettiin: Kaakao K486, Puuteri X470, Petrooli V441 ja Valkoinen F497. Pohjavärin suhteen vertailin eri sävyjä vielä Seinäjoen Värimiehillä kovinkin tarkasti ja ajattelin , että saattaisin jopa löytää paremman sävyn. Todettuani kotona ensimmäisen maalipurkin värisävyn kanssa, että ammattilaiseen todellakin kannattaa luottaa, niin pyysin seuraavat maalipurkit värisävyineen sen kummemmin sävyjä tarkastelematta.


Makuuhuoneremontti etenee pikku hiljaa eteenpäin. Makuuhuoneesta uupuu vielä listat ja Seinäjoen Pintakäsittelyssä maalauksessa olevat patterit, sekä DIY -pylvässänky. Olet lämpimästi tervetullut jatkossakin kurkistelemaan remontin etenemistä.

Syysterkuin,