Makuuhuoneen itse tehty poronsarvivalaisin.


Makuuhuoneen valaisin on oikeasti vain Clash Ohlsonin lampunpidin ja kangaspäällysteinen johto, eli hyvin pelkistetty perussetti, mihin on yhdistetty Airam Antique Globe -lamppu. Varjostin osa on kokonaan erillinen ja näin ollen helppo toteuttaa ilman  alkeellisimpiakaan sähkömiehentaitoja. Tämä postaus kertoo poronsarvivarjostimen tekemisestä makuuhuoneeseemme.

Oli jo varhain keväällä tiedossa, että makuuhuoneeseen tehtäisiin valaisin, missä käytettäisiin nimenomaan poronsarvia. Ystäväni Elina tarjoutui ystävällisesti apuun ja kuskasi minulle Kolarista poronkasvattajatutultaan kassillisen sarvia. Jännää tässä oli se, että minun piti tietää kuinka monta kiloa sarvia halusin ja tilatessani minulla ei ollut mitään käsitystä kuinka monta poronsarvea mahtuu kiloon. Taisin tilata kaksi kiloa sarvia ja muistan hiljaa itsekseni toivoneeni, että saisin edes kolme sarvea käsiini. Sarvia tuli lopulta noin 10 kappaletta. Aiemmista projekteista jäänyt leveä Green Craft -nauha oli loistava ja tyyliin sopiva kaveri poronsarvivarjostimen rakennusmateriaaliksi. Huopanauha ei ole yksiväristä, vaan se on kierrätysmateriaaleista tehtyä ekomatskua ja näin ollen harmaassa perusvärissä on näkyvissä monenlaisia sävyjä.


Valaisimen muoviseen kupuun on hankala laittaa varjostinta roikkumaan, mutta kun valaisinta muutenkin haluttiin siirtää alkuperäisestä paikastaan, niin varjostin oli helppo ripustaa roikkumaan  koukun avulla katosta.Varjostimesta tehtiin noin kymmenen erilaista suunnitelmaa, ennen kuin päädyttiin kaikkein helpoimpaan, eli ympyrän muotoiseen sarvikranssiin. Sarvet kiinnitettiin metalliseen kehikkoon ja kehikko peitettiin Green Craft -huopanauhalla. Nauha kiinnitettiin kehikkoon solmimalla ohuella juuttinarulla useasta kohdasta.Sarvikranssia kannattelevat kattoon kiinnittyvät huopanauhat. Lampun johto kulkee saman katossa olevan koukun kautta, kuin mihin huopanauhat kiinnittyvät.Viimein saan ilon esitellä ensimmäisen makuuhuonekuvan juuri valmistuneesta makuuhuoneestamme. Tätä tilaa oli ilo tehdä ja kerron lähiaikoina teille enemmän tilan muutoksesta.

Blogiin on myös tulossa juttua Terve Talo-seminaarista, terveellisistä hyvistä valinnoista talonrakentamisessa, kemikaalikuorman vähentämisestä, itse tehdystä pyykinpesujauheesta ja paljon muuta. Osa aiheista vaatii vielä hieman enemmän pureskelua ja unettomia öitä.

Nähdään pian,