Vierailulla mielenkiintoisessa kodissa keskellä metsää.


Tervetuloa kanssani kylään omaperäiseen kotiin, mikä on rakennettu täysin omaan rauhaan keskelle metsää. Kuvassa perheen "villi pohjola" - tyyppinen kesäkeittiö, mikä on tehty hyödyntäen mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja. Virpi selostaa parhaillaan kesäkeittiön ratkaisuja yleisölle.

Kurikassa järjestettiin Asu&Elä - tapahtuma, missä avautui hieno tilaisuus kurkistaa ovensa avaaviin yksityiskoteihin. Aloitetaan Virpin ja Jannen kodista, mikä on aiheesta mukana tässä tapahtumassa. Koti on suhteellisen lähellä Jalasjärven keskustaa, mutta kuitenkin kaukana kaikesta ja muodostaa pihapiireineen täysin oman maailmansa.
On aina hienoa, kun todella eletään rohkeasti omia unelmiaan, eikä tyydytä vähempään. Tontti kunnan kaavoitetulla alueella ei ollut tämän perheen haave ja unelmat uskallettiin elää todeksi. Pariskunta katsoi tontin paikan ystäviensä vinkkien avulla ihan umpimetsästä ja lähtivät tekemään ajatuksesta totta.En taida keksiä tarpeeksi ylisanoja kuvaamaan tätä paljusta avautuvaa maisemaa.Takapihalla on nurmialue, mitä kalliot ja kivimuurit hienosti reunusti. Mahtavaa tässä pihapiirissä on, että muiden kuin omien käden jälkiä ei pihasta juuri ole nähtävissä. Sielu lepää näissä maisemissa.Koko tontti on täynnä erilaisia yllätyksiä. Perheen äidin DIY-taidot tulevat esiin monin paikoin ja kauniit, sekä mielenkiintoiset kätten jäljet näkyvät niin tontilla, kuin sisälläkin. Hyvänä esimerkkinä tämä kiviröykkiöstä kohoava betonista itse tehty torso.Syksyinen asetelma tehtynä talon seinustalle. Valkoinen kehys nousee kauniisti esiin mustasta seinästä.Talo on askeettisen  mallinen ja sen on haluttu sulautuvan kauniisti ympäristöönsä. Isot ladonovet voi vierittää isojen ikkunoiden eteen, jolloin talo muistuttaa ulkoisesti latoa. Talo on Jarkko Piikkilän suunnittelema ja piirtämä.Huomaa miten talon värimaailma sointuu täydellisesti metsämaisemaan. Elementit on toimittanut Laatukoti elementit, mikä toimii Kauhavalla. Talonrakennus Talja on rakentanut tämän kodin rakentajaperheen kanssa. Talon etupuolella pyöri melkoinen autohärdelli, joten sieltä jäi kuvat ottamatta.Viimeiseksi kurkistetaan sisätiloihin, missä talon keskellä avautuu keittiön ja olohuoneen yhdistelmä, mihin tulvii kauniisti valoa molemmilta puolilta taloa. Myös tänne oli tehnyt keittiön Mustalammin Puutyö, mistä kerroin aiemmin mm TÄÄLLÄ! Tämän kodin pariskunta aikoinaan vinkkasi minulle Mustalammin Puutyöstä ja olen koittanut vinkata tätä loistavaa ja erityisen edukasta keittiökalustevalmistajaa eteenpäin kaikissa sopivissa väleissä.Päivä oli erinomainen tilaisuus päästä kurkistamaan koteihin ja saada vinkkejä omaan sisustukseen, sekä rakentamiseen. Asu&Elä -tapahtumassa oli mahdollisuus päästä pintaa syvemmälle verrattuna asuntomessuihin, sillä nämä kohteet eivät olleet aivan upouusia, vaan jo hetken aikaa testattuja ja näin ollen oli mahdollisuus saada oikeiden perheiden oikeita kokemuksia talojen ratkaisuista ja niiden toimivuudesta. Myös sisustuksissa oli nähtävissä eri tavalla syvyyttä, kuin vaikkapa tuolla asuntomessuilla. Seuraavaksi päästän teidät kurkistamaan Sofian ja Kimmon kotiin, mikä oli monessakin mielessä aivan mieletön. Iso kiitos vielä perheille, jotka näin ennakkoluulottomasti avaavat ovensa yhdeksi päiväksi koko kylälle.