Jouluisia hamahelmitöitä uusin ideoin.


Sukellus jouluaskarteluihin! Hamahelmistäkin voi todella tehdä jotain kaunista joulukuuseen. On aika unohtaa ne monenkirjavat helmisekoitukset ja pysyä tutuissa joulun perusväreissä. Kirjontalangalla ja neulalla voit koristella tekemäsi hamahelmikoristeet haluamallasi tavalla. Lisää inspiraatiota näistä aiheista löytyy kun jatkat postauksen lukemista eteenpäin.
Näiden tekemiseen käytin seuraavia tarvikkeita:
hamahelmiä, pyöreitä ja sydämen muotoisia hamahelmialustoja, sekä puuvillalankaa ja neulaa.Kirjontatyöt ovat monen mielestä haastavia, mutta kun kirjotaan hamahelmipohjaan, niin luovuus voi kukkia ja vaikeusaste vastaa ehkä ala-asteen vohvelitöitä. Mikäli hamahelmityöt ovat sinulle uusia, niin kannattaa muistaa, että kauniiseen sydämeen tarvitaan sydänpohja ja kauniiseen palloon tarvitaan pallon muotoinen pohja. Olen jättänyt yhden hamahelmen kokoisen reiän koristenauhalle. Kannattaa myös muistaa, että liikaa ei kannata silittää, vaan juuri sen verran, että helmet sulavat kiinni toisiinsa. Kirjominen ei onnistu jos silittää liikaa ennen kirjomista. Kirjomisen jälkeen voi silittää vielä koristeen molemmat puolet, jotta koristeesta tulee kestävä ja jämäkkä.

Kirjontavaihtoehtoja on lukemattomia, mutta esimerkiksi noissa pallon mallisissa töissä kaikki helmet eivät ole ihan suorissa riveissä koko matkalla ja näin ollen joutuu tietyissä kohdissa soveltamaan. Noel -sana on kokeilu ilman sen suurempia suunnitelmia, näin ollen voi tarkkasilmäiset huomata miten kirjomistyyli on vaihtunut sanan puolivälissä lyhyistä pistoista pitkiin pistoihin. Hamahelmitöissä ei kirjomisalustan pingoituksesta tarvitse huolehtia, ja omakin ajatus vapautuu tämmöisen superhelpon kirjomisalustan kanssa. Noel tarkoittaa joulua ja näin ollen oli hyvä vaihtoehto laiskalle kirjojalle, onhan siinä jopa yksi kirjain vähemmän, kuin joulu-sanassa.Kuva on otettu hetkeä ennen kuin Mekkala-kissa hyppäsi samalle kuusenoksalle koristeiden kanssa ja koristeet hypähtivät kauniisti lumihankeen.Mukavia joulunodotushetkiä sinulle. Mikäli olet ahkera instagramin käyttäjä, niin Siskonpaneelisoppaa-blogi löytyy myös instagramista TÄÄLLÄ.