Ohjeet sisustustähtien tekoon!


Nämä tähdet voisi toteuttaa näin ennen joulua vaikka joulunpunaisesta, tai hillityn harmaasta. Oma valintani oli vähemmän vuodenaikaan sidottu, joten nappasin askarteluliikkeen loppuunmyynnistä erilaisia värikkäitä kuviokartonkeja. Tämän idean voi hyvin toteuttaa myös vaikkapa tapetinjämistä ja pienikokoisten tähtien tekoon käy myös kirjojen sivut. Klikkaile eteenpäin, niin löydät näihin  kolmiulotteisiin tähtiin helpot ja yksityiskohtaiset ohjeet.
Yhteen tähteen tarvitset kaksi neliön muotoista palaa. Tee yhteen neliöön neljä taitetta ja vahvista taitteet vielä kynnellä. Tähän tarkoitukseen sopii parhaiten materiaali, mikä on myös sitkeää, eikä lähtisi murtumaan teräviä taitoksia tehdessä. Näiden kartonkien halkaisija on 40 cm, mutta samalla tekniikalla voi tehdä minkä mallisia tähtiä vain. Töissä tein tähtinauhaa, mihin käytin 8cm halkaisijaltaan olevia tapettien mallipaloista leikkaamiani neliöitä. Tee pitkien sivujen puoliväliin merkit paperin reunan ja keskikohdan puoleen väliin. Leikkaa paperi taitetta pitkin merkkiin asti neljästä kohdasta. Tee taitos sakaran kärjen ja leikkauksen loppupisteen väliin.


Taita sakaroiden kaikki reunat molemmin puolin samalla tavalla. Kun taitokset on tehty, niin voi sakarat asetella yhteen niin, että reunat asettuvat tasan ja sakarasta tulee kolmiulotteinen. Laitoin sekä kaksipuoleista teippiä, että liimaa sakaroiden läppien kiinnittämiseen. Teippi pitää näppärästi sakarat yhdessä liiman kuivumisajan.Yhteen tähteen tulee aina kaksi isoa tähteä vastakkain. Liimasin tähden puolikkaiden väliin myös rispustusnarun, jotta sain ripustettua tähdet katosta roikkumaan.

Kiitos, kun pysyit matkassa postauksen loppuun asti ja mukavia askarteluhetkiä!

Tiina