Soijavahakynttilöiden valmistusta joululahjoiksi.


Haluaisitko tehdä itse helppoja joululahjoja? Soijavahakynttilöiden teko on helppoa ja hauskaa. Lue eteenpäin ja katso miten!
Näihin käytin 500g soijavahaa, kynttilöiden valamiseen soveltuvia astioita, sekä sydänlangan tilalla käytin tällä kertaa puisia kynttiläsydämiä, joilla saa luotua omanlaista tunnelmaa. Kiinnitin klipsit puusydämiin pihtien avulla ja muotoillesi klipsejä pihdeillä sopiviksi kävi mielessä, että näinkö ne todella liitetään puusydämiin vai onko tarkoitus vain tipauttaa klipsi astian pohjalle ja laittaa puusydämen pää lepäämään klipsin reunassa olevaan uraan. Ku ite tekee, niin saa mitä tulee, sopisi tähänkin kohtaan lausahdukseksi.


Yläosasta olen tukenut kynttiläsydämen paikoilleen katkottujen grillivartaiden avulla.


Soijavahan sulamispiste on alhainen, vain noin 50 astetta, joten soijavaha sulaa helposti jopa mikrossa. Näin ollen jätin askartelukattiloiden metsästämisen sikseen ja otin käyttöön pakasterasian, missä kuumensin soijavahan nesteeksi. Tämäkin on soijavahan etuja. Arvostan myös soijavahan helppoa pois pesemistä astioista,  jolloin ne on helppo jälleen uusiokäyttää. Lämmöllä suosittelen testaamaan!


Kaadoin sulan soijavahan astioihin ja nostin ne kaapin päälle turvaan lapsilta ja eläimiltä odottelemaan jähmettymistä. Jähmettyminen jälkeen klikkailin Dymolla jouluiset tekstit astioihin.   Kupit voi myös etukäteen taiteilla posliinitusseilla ja vasta sitten valaa kynttilät kuppeihin. 


500 g pussista tein kaksi isoa teekuppia, sekä lisäksi pienen lasitölkin pohjalle riitti soijavahaa näin pienen kynttilän verran. Käytin tässä S-koon puista kynttiläsydäntä, mutta totesin hieman liian pieneksi. Suosittelenkin S-koon puista kynttiläsydäntä vain ihan minitöihin, kuten tuikkuihin ja muuten valitsemaan isompia kokoja.


Mukavia kynttilöiden valamishetkiä ja stressitöntä joulun odottelua! 

 Olen kokeillut aivan ihanien myrkyttömien ja luonnonmukaisten tuotteiden valmistamista Limepop-verkkokaupan tuotteilla ja jokainen tuote on ollut positiivinen yllätys. Aiemmat postaukseni: Itse tehdyn pyykinpesujauheen löydät TÄÄLTÄ ja itse tehtyyn mineraalimeikkiin pääset TÄSTÄ. Mikäli sinua kiinnostaa tutustua vielä lisää luonnonkosmetiikan resepteihin, niin nettikaupan omasta blogista löytyy lisää hyväksi testattuja reseptejä!

Mikäli pidät blogini sisällöstä, niin oletko löytänyt myös Siskonpaneelisoppaa Facebook-sivun, sekä Instagram-tilini @siskonpaneelisoppaa? Käyhän kurkistelemassa ;-)

Tiina