Glögijuustokakussa maistuu ihanasti joulu!


Hyvää joulun odotusta! Mikäli joku vielä miettii, että mitä herkkua sitä leipoisi vielä tänään joulupöytään, niin tässä vielä erittäin jouluisen makuinen juustokakun ohje, missä maistuu sopivasti glögi ja piparkakut.Kuvituskuviksi lähtee nyt ihan jotain muuta kuin glökikakkukuvia. 

Pohja
200 g piparkakkuja
75 g voita

Täyte
5 isoa (á 2 g) liivatelehteä (Meira) tai 5,5 pienempää liivatelehteä (Dr Oetker)
2 valkuaista
¾ dl sokeria
2 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g piparkakkurahkaa (Arla, LIDL myy)
1 tl vaniljasokeria
1 dl glögitiivistettä (esim. Marli)

Kiille
4 pientä (á 1,7 g) liivatelehteä (Dr Oetker)
2 dl glögitiivistettä
1 ½ dl vettä

Pohja:
Piparit murskataan ja sekoitetaan voisulaan, pipariseos painellaan kevyesti irtopohjavuokaan.

Täyte:
Liivatelehdet laitetaan kylmään veteen pehmenemään. Valkuaiset vatkataan kovaksi, ja sokeri lisätään vatkauksen lopussa pieninä erinä. Kuohukerma vatkataan. Tuorejuusto ja rahka sekoitetaan keskenään ja vaniljasokeri lisätään. Liivatelehdet sulatetaan 0,5 dl kuumaa glögitiivistetta ja sen jälkeen loppu glögi sekoitetaan joukkoon jäähdyttämään nestettä. Rahka-tuorejuustoseokseen sekoitetaan joukkoon ensin glögi ja sen  jälkeen valkuaisvaahto ja lopuksi kermavaahto varovasti sekoitellen.

Kiille:
Kakku jääkaappiin ja muutamien tuntien päästä voi kakkuun tehdä kiilteen. Liivatetlehdet pehmitetään viileässä vedessä ja sekoitetaan 1 dl kiehuvaa glögi-vesisekoitusta. Loput nesteet sekoitetaan joukkoon jäähdyttämään nestettä. Laitan kiilteen yleensä jääkappiin vielä tunniksi tai pariksi, ennen kuin kaadan sen kakun päälle. 

Mukavia herkutteluhetkiä!


Oikein ihanaa joulun aikaa jokaiselle blogini lukijalle. Nauttikaa yhdessä olosta ja joulun taiasta.


Nähdään,
Tiina