Tee yksinkertainen ja ajaton kranssi.


Kranssin teossa päädyin tähän mahdollisimman ajattomaan vaihtoehtoon, mikä luonnonmateriaaleista tehtynä olisi kaunis, herkkä ja sen voisi jättää esille juhlapyhien jälkeenkin. Tämä sopii useimpiin koteihin, joten on aika varma vaihtoehto myös lahjaksi. Kurkista eteenpäin, jos tämän kranssin teko kiinnostaa sinua.

Halusin kehittää myös moderniin kotiin hyvin istuvan tee se itse -joulukoristeen. Näin syntyi herkkä ja ajaton höyhenkranssi.
Kokeilin kranssin kiinnitykseen erilaisia vaihtoehtoja ja ehdottomasti paras vaihtoehto oli tämä leveä nahkanauha, ja erityisesti nyt, kun halusin tästä koristeesta myös moderniin kotiin sopivan. Nahka on muutenkin ottanut tilaa viime aikoina askartelumateriaalina ja tulette vielä näkemään muitakin teeseitse -nahkaideoita. Sopivaa nahkaa suosittelen hankkimaan suutarilta, sillä he osaavat parhaiten tarjota sinulle kuhunkin projektiin sopivinta nahkavaihtoehtoa. Kranssipohjia ja höyheniä on saatavana melkein jokaisessa askartelukaupassa. Höyhenet on kiinnitetty styroksiseen kranssipohjaan kuumaliimalla. Jossain tapauksessa kuumaliima sulattaa styroksia, mutta ainakin oma kuumaliimapyssyni on ilmeisesti sen verran tehoton, ettei tätä ilmiötä tapahdu. Kuumaliiman kanssa työskentely nimittäin nopeuttaa liimausprosessia niin merkittävästi, että siksi suosittelen sitä.

Mikäli haluat krassistasi kuohkean, niin liimaa kranssin ulkoreunaan tulevia höyheniä, myös kaartumaan mahdollisimman paljon ulospäin. Omani on tehty enemmän minimalistiseksi ja näin ollen sieltä ei pörhötä mitään ihan suoraan ulospäin. Kranssiin voi lisätä myös valot joulun ajaksi tuomaan jouluista tunnelmaa.
Höyhenkranssi oli haastava kuvattava. Kaikki se herkkyys oli haastavaa saada tallentumaan kuviin. Nämä höyhenet eivät ole ostettuja, vaan ne ovat kotona edelliskesänä syntyneiden, kasvaneiden ja kotona myös lopetettujen onnellisten kalkkunoiden höyheniä. Mikäli teet koristeita saaduista höyhenistä, niin ne on syytä varmuudeksi kuumentaa uunissa 100 asteeseen, jotta mahdolliset bakteerit kuolevat. 


Terveisin,
Tiina