Olohuoneen suuri muodonmuutos!


Tervetuloa meidän olohuoneeseen! Nykyisin voin sanoa sen tarkoittaen sitä. Hetki sitten meidän olohuoneen sisustus oli vielä kaukana kauniista tai edes mielenkiintoisesta. Tervetuloa tutustumaan olohuoneemme muodonmuutokseen. Kaikki valaisimet ovat itse tehtyjä ulkovarastoista löytyneistä käytöstä poistetuista tavaroista, mitkä pelastimme romukuormasta valaisinrakenteluun. Itse valaisinten tekniikka on uusinta uutta ja asianmukaisesti tehtyä.

Ylipäänsä koko tilahan remontoitiin kaksi vuotta sitten kokonaan, mutta tilan viimeistely oli jäänyt pahasti kesken muiden rahareikien keskellä. Lisäksi vei puolitoista vuotta, ennen kuin tiesin mitä edes haluan tähän tilaan. Verhotkin oli tekaistu pikaisesti puolitoista vuotta sitten, jotta huoneessa nyt ylipäänsä olisi verhot. Väliaikaiseksi tarkoitettu heinäseiväs naruviritys oli jäänyt hieman liian kauaksi aikaa odottamaan parempia hetkiä. 

Näin ratkaisin verhojen sitomisen. Tupsut eivät ole minun juttuni, mutta puuhelmet kolahtavat. Pujotin ohueen pyöreään kuminauhaan puisia helmiä, sidoin kuminauhojen päät umpisolmuun ja sujautin verhot helminauhan keskeltä. Helminauha ei kunnolla vielä pysy ylhäällä, joten joku lisäpatenttiratkaisu tähän vielä pitää keksiä.


Pystymuurin vierestä löysi paikkansa Strandmon keinonahkainen lepotuoli. Tämä oli IKEA:n uutuus, eikä sitä ainakaan nyt löytynyt heidän nettisivuiltaan. Vastaavan hintainen ja mallinen löytyy TÄÄLTÄ.  Tuolin malli miellytti minua ja tuolissa oli myös yllättävän hyvä istua. Joulukoristeiksi tarkoittamani taitellut tähdet ovat vain unohtuneet seinälle, sillä niistä ei niin hirveän jouluisia sitten tullutkaan. Pönttömuuri odottaa nurkassa yllättävää rikastumista ja mahdollisuutta rakentaa piippu uudelleen.


Lopuksi sohvamme, mikä siis vihdoin viimein on löytynyt pitkällisen katselun ja etsimisen jälkeen. Ihastuin sohvaan muun muassa siksi, että tämän alle EI voi piiloutua lasten sukat, pipot, leikkiautot, dinosaurukset, legot, junaradan osat ja satamiljoonaa pölypalleroa. Helppo pääsy ja näkyvyys sohvan alle on huima plussa! Lisäksi sohva sopii hyvin yhteen vanhojen kalusteiden kanssa, ja pidän erityisesti noista koristelluista jaloista, joista saa IKEA:ssa valita tummien ja vaaleiden jalkojen väliltä. Ajattelin heti tummia hirsiseiniä, kun nappasin matkaani nuo tummat jalat. Kangaspäällinen on aina lapsiperheessä hieman arveluttava valinta, mutta onneksi tähän myydään uusia irtopäällisiä. Tarkemmin voit tutustua sohvaamme TÄÄLLÄ!

Vihdoin iso punainen keinutuoli sopi olohuoneeseemme ja se mahtuu kauniisti sohvan ja hirsiseinän väliin.


Tältä meidän olohuoneessa näytti ennen, eipä siis ihme, ettei olohuonetta ole juurikaan voinut esitellä ainakaan täällä blogin puolella. Nykyisen sohvan, keinutuolin ja viherkasvin tilalla oli NELJÄ METRIÄ sohvaa! Tämä ratkaisu oli tehty, koska entinen kulmasohva ei sopinut enää kulmasohvaksi, vaan sohvan kaksi identtistä kahden metrin osaa piti asetella peräkkäin seinän vierellä. Sohva oli lisäksi niin syvä, ettei kukaan voinut istua siinä mitenkään järkevästi. Nyt jälkeenpäin ajatellen ihmettelen, miten jaksoin sohvaa näinkin kauan.


Joskus hyvinkin häiritsevät kodin asiat vähän unohtuvat, kun silmä tottuu väliaikaisratkaisuihin. Meillä on esimerkiksi kaikki puuovet kärsineet maalipinnoiltaan, kun tiloja on tiivistetty teippaamalla ovia ilmatiiviimmiksi. Näin raksapölyt eivät kulkeudu muihin tiloihin. Tämä on saanut aikaan sen, että kauniit valkoiset puuovet ovat nykyisin reunoiltaan saaneet myös sinapinkeltaista, sekä vihreää väriä teippien napatessa mukaansa päälimmäistä maalikerrosta. Huokaus! Ehkä ne ovetkin joskus lähivuosien aikana ovat jälleen kauniin maalipinnan peitossa.

Siskonpaneelisoppaa -blogia seuraat helposti Facebookissa TÄÄLLÄ ja Instasta bongaat blogin TÄÄLLÄ. Olet lämpimästi tervetullut seuraamaan.