Kotimme pieniä yksityiskohtiaTervetuloa katsomaan muutamia yksityiskohtia kodistamme. Tämä valaisin kuuluu edelleen suosikkeihini. Se on alunperin löytynyt siivotessa navettaa. Vanhan lypsytilan irtaimistona se oli jo heitetty metallinkeräyskasaa, mistä poimin sen vielä talteen ja olin sitä mieltä, että mielenkiintoiselle esineelle voisi löytyä vielä uusi elämä. Puhuin juuri keräyskasoista ja meillä tosiaan oli ensimmäisenä keväänä kolme vuotta sitten pihalla erilaisia isoja roskaröykkiöitä. Ulkovarastoihin oli vuosikymmenten saatossa kerääntynyt paljon tavaraa. Lajittelimme tavarat pihalla ja siitä metalliromut haettiin ja muut vietiin itse kierrätykseen. Varastot olivat tosiaan täynnä kaikkea mahdollista romua ja pelkästään metalliromua pihaltamme noudettiin yli 3 tuhatta kiloa. Tuolloin ensimmäisenä keväänä ja kesänä tuntui, että ehdimme vielä paljon enemmän, kun meillä oli vasta yksi alle kouluikäinen. Nyt kahden alle kouluikäisen kanssa meillä on enää todella harvoin miehen kanssa yhteisiä tehohetkiä raksalla. 


Lypsyvalaisimen kaverina on myös muuta lypsyaiheista irtaimistoa. Taaempana näkyvä valaisin on aiemmassa käytössä aseteltu tonkan päälle ja maitotonkkaan on voitu kaataa maito ison suppilon avulla. Suppiloa on nimitetty maitosiiviläksi. Tämä siis blogini lyhyt johdatus maidontuotannon termistöön. Myönnän tarkistaneeni termejä anopiltani.Liikennemerkki on löytänyt paikkansa siivouskomeron yläpuolelta. Minusta on hauska ajatella, että siivouskomerolla on aukioloajat. Kuvaan on päässeet myös meidän vappupallot. Tuo matala pieni ovi on täysin alkuperäinen, niin kuin suurin osa muistakin väliovista. Hauskaa on, että tuo välioven tummanruskeavalkoinen väritys ei todella miellyttänyt minua muuttaessamme tänne, mutta ajan saatossa silmä on tottunut, eikä ovi kuulu enää edes mihinkään muutossuunnitelmiin.


Tämä enkeli valmistui jouluksi, mutta valkoiselle enkelille on paikkansa myös joulun jälkeen. Tämäkin enkeli on turvallisesti lyhdyn sisällä turvassa lasten leikeiltä.


Vanhat Riihimäen lasitölkit ovat milloin missäkin käytössä. Maljakoita meillä ei juuri edes ole, vaan Riihimäen lasitölkit käyvät siihenkin hommaan loistavasti. Tulppaanit voi asetella kokonaan tölkin sisään, jolloin ne saavat ryhtiä ja tukea tölkin reunoista ja säilyvät kauniina asetelmana lasin sisällä pidempään.

Oikein ihanaa äitienpäivää kaikille äideille <3

Tiina